Skadad Maharajah blir avelshingst

201

skadadmarre

Frankrikeäventyret för trav-Sveriges nationalidol Maharajah är över för den här gången.
Nu återvänder han till Ekerö för att ägna sig åt avel.
– Maharajah har fått en reaktion i ett ben, säger hästen tränare Stefan Hultman till travkompaniet.se.

Det blev bara två Paris-starter för Maharajah i vinter. Det var tänkt att han skulle göra ytterligare två starter men efter en femteplats i Prix de Belgique och en fjärdeplats i Prix d’Amerique återvänder han inom de närmaste dagarna till Sverige.
– Det är klart att årets vintermeeting nu inte blev som vi hade hoppats och trott för ”Marre”. Men så här är det, inte ens han är en maskin som kanske många tror. Han är trots allt en häst av kött och blod och att reaktioner kan komma efter tuffa lopp, ja det är tyvärr sånt som händer, säger Hultman till travkompaniet.se
Maharajah har behandlats i sitt skadade ben och kommer nu att få en ordentlig vilopaus. Under våren ska han ägna sig åt avel.
– Eftersom han nu bara skall vila så är nu tanken att göra samma upplägg som man gör i Frankrike med de bästa hingstarna. De ställs av helt efter vintermeetinget för att betäcka under våren och i början av sommaren. Efter betäckningssäsongen börjar de tränas igen för att vara som allra bäst under nästa vintermeeting, säger Hultman, som inte på långa vägar har gett upp Prix d’Amerique-drömmen.
– Jag känner mig väldigt revanschsugen för jag vet att ”Marre” har alla kvalitéer som behövs för att vinna Prix d’Amerique och vi kommer igen nästa år, var så säkra.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV86 Solvalla 8 Februari 2012
Nästa artikelNorskt, norskt men lite svenskt

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.