Skarplöth försvarar Virtuella hästar

50

försvarar virtuell

ATG:s vd Hasse Skarplöth under fredagens pressmöte på Solvalla.Foto av LARS JAKOBSSON

I veckan lanserade ATG spel på virtuella hästar.
På fredagen kommenterade bolagets vd Hasse Skarplöth nyheten på en pressträff på Solvalla.
– Rent affärsmässigt är det här i min bok ett väldigt bra ”case”.

Hästar som springer på en dataskärm med slumpmässiga resultat.
ATG:s nya ”produkt” Virtual Racing skiljer sig onekligen från bolagets traditionella spelformer.
Inga prestationer, tränarintervjuer, loppscenarion eller balansändringar att ta hänsyn till.
Istället är man helt i händerna på Fru Fortuna.
– Det här är en helt ny spelupplevelse. Det är ett rent turspel, något som vi tidigare inte haft i produktportföljen. Jag tycker att det är väldigt enkelt, det är spännande, berättade Skarplöth som med detta hoppas nå en ny kundkrets.
– Det är någonting som jag tror kan addera kunder, utöver de två miljoner som vi redan har.
Varför väljer då bolaget som ägs av den svenska trav- och galoppsporten att erbjuda spel på något annat än det man en gång i tiden bildades för?
– För att vi vill generera mer medel till våra ägare. Rent affärsmässigt är det här i min bok ett väldigt bra ”case”. Det är sällan, om än någonsin, som jag känt mig så säker på att ”om jag investerar några kronor här så kommer jag att få mer tillbaka.” Jag är helt säker på att vi kommer att få det.
Omsättningen de första dagarna beskrivs som ”högre än väntat” och Skarplöth säger sig ”helt säker” på att investeringskostnaderna ska vara betalade inom ett år.

”Betydligt större nyheter under 2016”
Var tredje minut startar ett nytt lopp på atg.se där maxinsatsen är 10 000 kronor, men att virtuella hästar skulle riskera att skapa spelberoende är något som Skarplöth värjer sig emot.
Inom spelvärlden finns en klassificering i grön-gul-röda produkter där de röda är de ”farligaste”.
– Vad gäller grön-gul-röd så är det överlägset viktigaste snabbheten mellan spel. Jämför det här med Vegas-maskiner eller internetcasino där man sitter och matar så är det väldigt stor skillnad. Här är det tre minuter mellan speltillfällen, där kan det vara en-två sekunder.
– Spelansvar är en fråga som jag och ATG tar på otroligt stort allvar. Jag har personligen suttit och kalibrerat den här produkten. Vi har i vårt manifest sagt att vi inte ska lansera några röda produkter och det står fast.
– Om det inte hade funnits några insatsbegränsningar, om man kunnat vinna mer än 100 000 kronor, om det varit jackpot och miljoner så hade den kunnat bli röd, men den är inte det, slog Skarplöth fast samtidigt som han betonade att Virtual Racing inte förväntas spela någon betydande roll i ATG:s vision att bli ”Nordens största och mest lönsamma spelbolag på en global marknad”.
– Det kommer att komma betydligt större nyheter under 2016 än virtuella hästar. Det här är en komplementprodukt som vi lanserat, som vi tror ska generera mer medel till våra ägare.

15 nya miljoner till hästsporten
Och apropå sina ägare bekräftade Skarplöth att ATG kommer att leva upp till det avtal man slutit med trav- och galoppsporten om att generera ytterligare 15 miljoner kronor till nästa år.
Detta garanteras av en fortsatt uppgång i nettoomsättning på 2,5 procent jämfört med i fjol.
Ännu mer glädjande är det internationella spelet med ”en tvåsiffrig tillväxt på nettointäkterna”.
Vad gäller den nya senare starttiden för V75 som infördes i augusti tyckte Skarplöth att det var för tidigt att dra några slutsatser, men sade sig vara ”försiktigt positiv”.
En annan het potatis är den nya hemsidan där ATG:s vd erkände att det finns brister, framförallt gällande krångel med livesändningen och att det var ”för långt till enloppsspel” vilket märkts i en nedgång i omsättning på spel som vinnare/plats/tvilling.
Att förändringen är nödvändig framhölls ändå.
– De fyra plattformarna som fanns var alla tekniskt obsoleta på så sätt att de byggde på gammal teknik vilket gjorde det otroligt dyrt att förvalta och otroligt dyrt att förändra i.
– Det finns enstaka saker som saknas fortfarande, men jag är trygg i att vi har något funktionsmässigt och prestandamässigt som är framtidssäkrat, säger Hasse Skarplöth.
Avslutningsvis berättades om det nya treåriga sponsoravtalet med Svenska Hockeyligan (SHL) där detaljer i hur samarbetet ska se ut väntas om en månad.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.