Skrällvarning från Veijo!

26

skrällvarning

Veijo Heiskanen har strålande form på stallet.
Nu varnar han kraftigt för en riktig rysare som kan slå till i V75-finalerna.
– Det är galopp som är värsta hotet mot Please Mr Please. Han är inte sämre än någon annan, säger Veijo.

Åbytränarens stora framgångar har gjort att nya hästar anländer i parti och minut. Nyförvärven levererar också med övertygande segrar direkt. Bland några av de senaste veckans nya vinnare kan nämnas Mr Lindy, Conny Sisu och Pop. Och intrycket på Roses Glory, när hon vann i V86 på Solvalla i onsdags på 1.10,5 var fenomenalt. Så det är både nya hästar och flera ur det ”gamla gardet” som vinner lopp. I lördagens V75-finaler på hemmabanan har Heiskanen två hästar till start. Och på onsdag i V75 på Solvalla selar han ut sitt stjärnsto Some Summit i Europamästerskapet för ston.
Men vi börjar med lördagen där Veijos två V75-hästar inte är speciellt betrodda. Men om vi ska tro finländaren så ska åtminstone en av dem passas mycket noga. Det är Please Mr Please som gjorde ett otroligt bra lopp som tvåa i V75 senast – efter en stor galopp plus tappstart. Please Mr Please är även det en relativt ny häst hos Veijo som har gjort fyra starter i hans regi och hästen har hittills aldrig varit sämre än tvåa hos honom. I skrivande stund är han streckad på blott fem procent av insatsfördelningen i V75-4.
– 8 Please Mr Please (V75-4) har gått riktigt bra varje gång hos mig och känns precis lika fin i träningen som han har gjort tidigare. Senast gjorde han ett riktigt topplopp. Först tappade han mycket felfri i starten från ett femtespår, och sedan blev det strul under vägen när jag fick ta i honom. Han galopperade då men avslutade strålande i vida spår de sista sjuhundra metrarna, säger Veijo Heiskanen.
– Spår åtta har inte så stor betydelse eftersom han ändå inte öppnar snabbt. Bilstart tror jag är en fördel och jag tycker inte att han är sämre än någon annan i loppet. Som jag ser det är det galopp som är värsta hotet mot honom. Vi kör med samma balans som senast, barfota fram och öppet huvudlag.

Vad säger du om Fridericus från spår nio i V75-3?
– Han spurtade mycket bra senast och håller fortsatt fin form. Det gick fort till slut och han blev lite tempotorsk. Galoppen näst senast ser jag som en tillfällighet. Nu är det bakspår och tuffa hästar emot så jag tror att det blir svårt att vinna. Vi smyger med och med ett bra lopp så kanske han kan vara med och kämpa om en plats. Vi kör fortsatt barfota runt om och med jänkarvagn, säger Veijo Heiskanen.

”Gjorde sitt bästa lopp senast”
På onsdag när V75 avgörs på Solvalla i samband med Jubileumspokalen startar Veijo sitt stjärnsto Some Summit. Detta i Europamästerskapet för ston med 800 000 kronor i förstapris. Hästen fick segerraden på sex raka bruten senast då hon förlorade som storfavorit i V75 på Axevalla. Some Summit blev trea på tiden 1.12,5/2160 efter ett tufft lopp.
– Some Summit (V75-4) gjorde sitt bästa lopp någonsin för mig. Det blev alldeles för tufft men hon gjorde det strålande med tanke på hur loppet blev kört. Det blev ett så tufft förstavarv efter en tappstart att prestationen var helt enorm. Hästen tog loppet på bästa sätt och jag har kunnat träna henne lite mer än vanligt efter den starten än tidigare. Förut tålde hon knappt att man tränade henne och man fick köra väldigt lugnt, menar Veijo.
– Hästen känns bättre än någonsin och kommer säkert att göra ett topplopp igen. Men hon har bakspår mot bra hästar och det går inte bara att köra fram till dödens varje gång. Det är inte så lätt att göra det mot det motståndet och bara dirigera. Vi får hoppas på att det blir hårt tempo och jag tror alltid på chans med henne. Det blir barfota runt om som vanligt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.