Tredje raka för Melanders kanon

18

uncle lasse

Uncle Lasse tog sin tredje raka seger när han vann i Örebro under torsdagskvällen. Foto av LARS JAKOBSSON

En behaglig promenad i parken.
Så kan man beskriva stjärnhästen Uncle Lasses seger i Örebro.
– Det är en ruggig häst och han var riktigt fin, berömde segerkusken Örjan Kihlström.

Sprintermästaren Uncle Lasse gjorde ett besök i Örebros V64-tävlingar på torsdagskvällen. Han hade en enkel uppgift på förhand och loppet blev även helt odramatiskt. Sällan har väl någon häst tjänat 125 000 kronor så lätt som när Uncle Lasse till synes joggade till seger. Han öppnade snabbt och tog ledningen kort efter start. Första varvet travades på 1.13,3 och via 1.12 sista rundan såg det okört ut när storfavoriten passerade mål i en mycket lätt seger. Segertiden för den Stefan Melander-tränade-hästen blev 1.12,6/2100a. Tvåa blev Nappa Scar från rygg på ledaren och trea Breidabliks Nubbe som travade utvändigt om ledaren hela vägen.
– Det är en ruggig häst. Han var lite gåvillig i dag och sprang på i ett rätt så skapligt tempo. Han gick med öppet huvudlag och var ändå väl så pigg i dag. Hade det varit skygglappar på så vet jag inte hur fort han hade kunnat springa, sa Örjan Kihlström.
– Han var riktigt fin och vann med krafter kvar. Jag behövde aldrig släppa av honom och han hade ett rejält tag om bettet i mål.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.