Skulle Långben passat till Monté?

24

image

196 centimeter Ove A Lindqvist – landets längste travtränare – i monté.
Nej, det handlade förstås om ett tryckfel
– Kollegerna tycker förstås att det här är jätteroligt, säger Ove A.

Det är tävlingar i Boden på fredag. Programmet med alla lopp trycktes för någon dag sedan och det dröjde det inte länge innan snackisen var i gång.
Ove A Lindqvist kallas ibland ”Långben” och har tagit en bit över 2 300 segrar som kusk. Nu skulle han för första gången prova att vara jockey och rida på en häst under tävlingsmässiga former.
Men det handlade förstås om ett tryckfel. Kallblodet Nationalen som Ove A Lindqvist är uppsatt på ska få en godkänd tid med sulky bakom sig – ingenting annat.
Malin Isaksson vid Bodentravets sportavdelning reder ut.
– Det var en rastrerad ruta som kom fel i vårat travprogram. Läser man den sidan nu ser det faktiskt ut som om Ove A ska rida monté. Ja, det är en del som pratat om det här faktiskt.

”Det begriper ni väl?”
I ridande trav är det bättre ju kortare och lättare man är. Ove A Lindqvist, med licens på Umåker, är 196 centimeter över marken och brukar kallas för landets längste travtränare.
Av vissa kallas han Långben. En seriefigur som prydde hjälmen i en av hans tidiga körsvensmunderingar.
– Det begriper ni väl att det har blivit ett fel? Förresten har jag har inte ens montélicens, säger Ove A Lindqvist. Men nog skulle jag kunna testa att kvala in en häst i monté alltid, trots att jag kanske bara ridit högst tio gånger i mitt liv.
Till saken hör att Lindqvist inte väger så mycket.
– Så jag har i alla fall vikten inne! Ja, vissa av kollegerna tycker förstås att det här är jätteroligt.
Exempel på kuskar över 190 centimeter i landet: Daniel Redén, Solvalla, 192 centimeter, Samuel Rehn, Rommetravet, 1.92, Christoffer Eriksson, Jägersro, 1.90, samt Ola Samuelsson, Jägersro, 1.90.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.