Slog världsrekord – kan försvara titeln

57

Resolve och Åke Svanstedt vann VM-loppet på nytt världsrekord i fjol.

Nu är duon klara för en ny start i det penningstinna loppet.

Även Jerry Riordans Twister Bi är klar för loppet på Yonkers i oktober.

1.11,5 över distansen 2 011 meter.

Det var segertiden för Åke Svanstedt och Resolve i VM-loppet i fjol. Tiden innebar nytt världsrekord för äldre hingstar och valacker på 800-metersbana.

Nu är duon klara för en ny start i det penningstinna loppet på Yonkers i New York lördagen 14 oktober. Det meddelar Yonkers Steve Starr enligt USTrotting.

”Allt okej så åker vi”

Även Jerry Riordans Twister Bi är klar för loppet, då kretsen kring hästen tackat ja till inbjudan. Twister Bi gör nästa start i Masters-finalen på Vincennes 9 september.

– Efter det går Twister Bi till USA och Yonkers och VM-loppet, vi är i alla fall inbjudna, så är allt okej så åker vi, det är enorma pengar där, sa Jerry Riordan till Trav365 tidigare under veckan.

Även Timoko-sonen, Dremmoko, är klar för start.

Nuncio aktuell

Men det kan bli mer svenskintresse i loppet, med över fyra miljoner kronor till vinnaren. Enligt Steve Carr förs diskussioner med representanter för Stefan Melanders superstjärna Nuncio, som vann VM-loppet 2014, och Elitloppet 2016.

– Som jag känner just nu vill jag köra i Frankrike eftersom han blev sjuk i fjol när vi skulle åka dit och det var därför vi satsade på att tävla ett år till nu.

– Sedan finns VM-loppet i slutet av oktober också. Åker vi dit och startar där så blir han ju kvar i USA som avelshingst. Vi har ett tag till att fundera innan vi behöver bestämma oss och jag känner att det finns mycket kvar i Nuncio, säger Stefan Melander till Kanal75.

Det förs även diskussioner med kretsen kring Micael Brobergs Spitcam Jubb, franske Aubrion Du Gers, 2016 års Hambletionian-vinnare Marion Marauder och danske Tripolini V.P..

Enligt Steven Carr på Yonkers överväger man även inbjudan till fjolårstvåan, Stefan P Petterssons Oasis Bi och fjolårsfyran, Hans R Strömbergs On Track Piraten.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.