Sluttävlat på milebanan i Tingsryd

30

tingsrydtravet slut

På torsdagen kom beskedet många befarat.
Ekonomiska problem stoppar fortsatt tävlande på travbanan i Tingsryd – Sveriges enda milebana.

Det är i ett pressutskick från Svensk Travsport som besked att verksamheter i Tingvalla Travsällskap upphör med omedelbar verkan.
Det innebär att det inte blir några travtävlingar alls i år på travbanan i Tingsryd i Småland.
Grannbanor kommer ta över Tingsryds tävlingar och först ut är Kalmar som blir ny värd för V86-tävlingarna 3 juni.
Tingvalla Travsällskap, som äger och driver Tingsrydtravet, belades i våras med tävlingsförbud av Svensk Travsport och ATG. Det är travsällskapets dåliga ekonomi som varit orsaken, och alla medlemmar i travsällskapets tidigare styrelse lämnade sina uppdrag redan i våras. Under onsdagen träffades representanter för Tingsryds kommun, travsällskapets tillfälliga interimsstyrelse, berörda banker samt Svensk Travsport för hitta en lösning. Men man misslyckades.
– Vi har gjort vad vi kunnat, men tyvärr räckte det inte, säger Thomas Mattsson, ordförande i den interimsstyrelse som drivit Tingvalla Travsällskap under några månader.
Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg kommenterar:
– Jag hade hoppats att de berörda bankerna hade kunnat hjälpa till på ett bättre vis. Både den tillfälliga styrelsen i travsällskapet och kommunen har jobbat stenhårt för att rädda situationen. Det känns verkligen ledsamt att det inte lyckades.
– Varje travsällskap är ansvarigt för sin egen verksamhet. Ekonomin har under längre tid misskötts i Tingvalla Travsällskap, det går tyvärr inte att uttrycka det på något annat sätt. De krav vi ställer på alla landets travsällskap har man inte klarat i Tingsryd och därför får travsällskapet inte något fortsatt tävlingstillstånd, förklarar Johan Lindberg.
De aktiva med licens på Tingsrydtravet flyttas över till Kalmartravet.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.