Sluttävlat på milebanan i Tingsryd

25

tingsrydtravet slut

På torsdagen kom beskedet många befarat.
Ekonomiska problem stoppar fortsatt tävlande på travbanan i Tingsryd – Sveriges enda milebana.

Det är i ett pressutskick från Svensk Travsport som besked att verksamheter i Tingvalla Travsällskap upphör med omedelbar verkan.
Det innebär att det inte blir några travtävlingar alls i år på travbanan i Tingsryd i Småland.
Grannbanor kommer ta över Tingsryds tävlingar och först ut är Kalmar som blir ny värd för V86-tävlingarna 3 juni.
Tingvalla Travsällskap, som äger och driver Tingsrydtravet, belades i våras med tävlingsförbud av Svensk Travsport och ATG. Det är travsällskapets dåliga ekonomi som varit orsaken, och alla medlemmar i travsällskapets tidigare styrelse lämnade sina uppdrag redan i våras. Under onsdagen träffades representanter för Tingsryds kommun, travsällskapets tillfälliga interimsstyrelse, berörda banker samt Svensk Travsport för hitta en lösning. Men man misslyckades.
– Vi har gjort vad vi kunnat, men tyvärr räckte det inte, säger Thomas Mattsson, ordförande i den interimsstyrelse som drivit Tingvalla Travsällskap under några månader.
Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg kommenterar:
– Jag hade hoppats att de berörda bankerna hade kunnat hjälpa till på ett bättre vis. Både den tillfälliga styrelsen i travsällskapet och kommunen har jobbat stenhårt för att rädda situationen. Det känns verkligen ledsamt att det inte lyckades.
– Varje travsällskap är ansvarigt för sin egen verksamhet. Ekonomin har under längre tid misskötts i Tingvalla Travsällskap, det går tyvärr inte att uttrycka det på något annat sätt. De krav vi ställer på alla landets travsällskap har man inte klarat i Tingsryd och därför får travsällskapet inte något fortsatt tävlingstillstånd, förklarar Johan Lindberg.
De aktiva med licens på Tingsrydtravet flyttas över till Kalmartravet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.