Smyger Lindegren mot succé på V86?

107

image-15

Gävletränaren Erik Lindegren har två hästar till start på V86.Foto av MICKE GUSTAFSSON

Draghjälp bakom duellerande.
Lucka till slut och skräll.
Ungefär det scenariot hoppas Erik Lindegren på i den första avdelningen på V86 med Bolt Boko i den spännande omgången med dubbeljackpot.

Det är ingen häst med tveksam inställning till tävling Gävletränaren kör i den första V86-avdelningen på onsdagen.
Sexårige valacken Bolt Boko skulle kunna spåra loppet från start till mål. Att Erik Lindegren mest troligt kommer att använda en något defensivare taktik den här gången beror på att han vill bygga upp hästens självförtroende.
– Vi har en lång vinter framför oss och jag vill att han ska kunna tävla på framöver. Han har bara tre starter i ryggen efter uppehållet från i våras men har känts riktigt fin i samtliga säger han.
Bolt Boko fick problem med infektion i lungorna och togs ur tävling i april. Efter att ha slutat trea sin comeback, vann valacken loppet efter från ledningen. Senast inkom Bolt Boko som etta i mål men blev av med segern efter en trängning i den sista kurvan.
– Inte mycket att säga om. Hästen var fin i alla fall, säger Erik Lindegren.
Att Bolt Boko är startsnabb har han visat flera gånger tidigare. Och från just innerspår har det burit av till ledningen två gånger på tre försök.
Enligt expertisen tar Premier Kronos ledningen i onsdagens lopp.
– Ja, det är en startsnabb häst, så gärna rygg på den. Kanske kommer Raz Mackenzie upp och krigar på utsidan eller något. Det är åtminstone det vi får hoppas, det skulle vi få nytta av vi som sitter där bakom.

”…då duger han”
V86 på Bergsåker och Solvalla lockar med en dubbeljackpot. 15 miljoner kronor kan en ensam vinnare kamma hem vilket skulle vara den högsta vinsten i spelets historia.
Erik Lindegren kan vara jackpotdraget i den första avdelningen. Han berättar att planen, om inte vintern kommer överraskande snabbt, är att köra Bolt Boko barfota runt om.
– Min häst är i bra form och går minst lika bra bakifrån som i ledningen. Det viktigaste är att han får ett fint lopp den här gången – då duger han.
6 Alicia Wibb (V86-3) är mycket startsnabb och är ute över kort distans. Vad säger du om den chansen?
– Ingen av mina hästar har direkt toppchans. Men jag skulle inte bli förvånad om en av dem ramlar dit heller. Alicia har gått jättebra på slutet, förutom senast då hon var överladdad och galopperade. Jag har väl aldrig missat ledningen med henne när det varit aktuellt.
Funderar du på att köra i spets den här gången?
– Jag har oftast släppt med henne tidigare – men det kan vara läge att prova nu när det är 1 600 meter igen. Det blir inga ändringar, barfota runt om banan tillåter och hon går med sitt vanliga huvudlag.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.