Snackhäst inför V75 Romme 23 augusti 2014

182

image-30

Han blev tidigt en snackhäst.
En välstammad talang med härlig utstrålning på tävlingsbanan.
Nu är Sloppy Joe redo för sin för stora årsgångsfinal i en V75-omgång som kryddas med en jackpot på 43 miljoner kronor.
– Som ny tränare drömmer man om en reklamhäst, säger Solvallatränaren Peter G Norman.

10 februari plockade Peter G Norman, 34, ut sin proffslicens. En knapp månad senare debuterade han Sloppy Joe som imponerade direkt med en seger på Solvalla. En utflykt till Mantorp en månad senare innebar ytterligare en triumf.
Efter ett tredjepris från bakspår i tredje starten blev det på nytt en fullträff i ett treåringslopp med hela 110 000 kronor i förstapris på hemmabanan.
Sloppy Joe klev fram som en av kullens mest spännande hästar och precis den reklamhäst en ny tränare behöver.
– Det är en riktigt skön häst. Han är absolut inget träningslejon utan hemma lullar han mest på, men när han kommer till banan blir han som en helt annan häst. Efter uppvärmningen när han får på sig tävlingsselen växer han. Då visar han tävlingsinställningen och vill bara ut och göra sitt jobb, säger Peter G Norman.

Explosiv häst
Sloppy Joe missade att kvala in till den långa E3-finalen i juni, men var sedan tillbaka i vinnarcirkeln när han travade nytt rekord, 1.13,8 över medeldistans i ett Breeders´ Crown-lopp på Bollnästravet i slutet av juli.
– Det är en häst som är väldigt explosiv. Det ser inte alls ut att gå så fort för honom men det driver något oerhört för honom på banan när man begär lite av honom, säger Peter G Norman.
I kvalet till korta E3 var på nytt Sloppy Joe lite sämre men en tredjeplats innebar i alla fall den treårige talangen var klar för sin första stora final.
E3-finalen avgörs på Rommetravet som V75-6 på lördagen och lockar med 800 000 kronor i förstapris.
– Han hade lite småbekymmer inför försöket och var inte på topp den dagen. Kanske hade han vätskebrist? I vilket fall så hade han väldigt svårt att kissa och det har han aldrig haft problem med varken före eller efter.

Ny kusk i finalen
Vad är din känsla inför finalen?
– Al Dente är helt klart nummer ett i kullen och känns orubblig än så länge. Men min är inte mycket sämre än de bästa om han är på topp. Det är ett tufft lopp, som det ska det vara i en årgångsfinal.
Gör du några ändringar inför finalen?
– Nej, det enda är att det blir ny kusk, Thomas Uhrberg.
Hur bedömer du formen för Sloppy Joe?
– Han känns väldigt bra i ordning. Han har bara gått lugnt mellan kvalet, ingen vässning.
Förutom Sloppy Joy startar Peter G Norman ytterligare en häst inom V75-spelet, Mystery Love (V75-5).
– Honom kör jag själv och jag brukar köra honom. Han har inga problem med lång distans och han känns uppåt i form. Senast var han seg i benen efter ganska tung träning och han kommer att vara bättre nu. Tyvärr fick vi ett skitläge och jag är glad om vi kan vara femma-sexa.

Lars-Ove Pettersson

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.