Snart Årsdebut för D’One

39

d'one

Efter åtta månaders tävlingsuppehåll är toppstoet D’One nära årsdebut.
– Om allt klaffar som det ska med de sista förberedelserna tror jag att hon kommer ut i Halmstad under Sprintermästarhelgen, säger tränaren Roger Walmann.

D’One har inte synts till på banorna efter fjolårets bragdartade gästspel i Nordamerika där hon vann fyra av fem lopp och sprang in 2,5 miljoner kronor. En skada och diverse småstrul har stoppat den sexåriga fixstjärnan, men nu är hennes återkomst på banan nära förestående.
– Hon är väldigt nära start nu. Sannolikt kommer hon ut i ett stolopp (Summer Meeting Mares 9 juli reds.anm.) i Halmstad, säger Roger Walmann.
Precis som i fjol har planen varit att D’One ska tävla i Nordamerika under årets andra hälft. Den närmaste framtiden avgör hur det blir med den saken.
– Vi har anmält henne till samma lopp som i fjol men det har tagit längre tid än vad vi hoppades att få ordning på henne och tidschemat blir svårt att hålla. Men det är hästen som bestämmer. Ska man flyga till en annan kontinent för att tävla måste man visa att man har där att göra, säger Walmann.
D’One har så här långt vunnit 19 av 33 starter och sprungit in 8,4 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNorsk V75-omgång avrundar Sprintermästarhelgen
Nästa artikelIina Aho lever sin dröm just nu

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.