Snart uppe i en miljon i Paris

25

chelsea boko paris

Chelsea Boko kransas efter segern i Svenskt Travkriterium 2012. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Två segrar på sex starter och nästan miljonen intjänat.
Solvallatränaren Timo Nurmos drag att skicka Chelsea Boko till Frankrike har varit lyckosamt.

Unghäststjärnan Chelsea Boko har börjat hitta tillbaka till gammal god form igen som sexåring. Hästen var kullens kung som treåring då det bland annat blev segrar i Svenskt Travkriterium och E3.. Som fyra- och femåring blev det bara en seger.
På torsdagen vann Chelsea Boko ett lopp med 465 000 kronor i förstapris på Parisbanan Vincennes – den andra triumfen på kort tid på banan med Björn Goop i sulkyn.
Det 2 100 meter långa loppet startades med bil och Björn Goop gav hästen en riktig smygare från bakspåret. Goop hittade ner i ledarens rygg och kunde krypa ut i slagläge i den sista kurvan.

Besegrade topphäst
Över upploppet kunde Chelsea Boko ta sig förbi tappre Viking de Val till seger på målfoto.
– Att det blev lucka bakom vinnaren så att vi kunde komma ut i rygg på värste konkurrenten var kanonbra för vår del. Viking de Val är egentligen en Prix d’Amerique-häst men han hade fått det sämre loppet. När Viking de Val slog av lite på takten var det tillräckligt för att Chelsea skulle kunna nypa honom till slut, kommenterade Björn Goop segern.
Chelsea Boko var favorit i loppet och delade ut oddset 2,40 på vinnarspelet. Segertiden skrevs till 1.12,0 över 2 100 meter med autostart.
Solvallahästen har på sex starter i Frankrike tjänat runt 980 000 kronor.

Lätt match för prinsen
Mera ”svenskt” blev det då Prince di Poggio var överlägsen i sexåringsloppet Prix du Cantal med drygt 400 000 kronor till vinnaren.
Bengt Holm tränade hästen till alldeles nyligen. 2014 var Prince di Poggio segerrikaste travaren i Sverige. Eric Raffin körde till seger på torsdagen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.