Solvalla/Jägers i afton

275

TRAVDDBLOGGEN

Läste Björn Goops krönika på Trav365 där han skriver att han tävlat i elva länder och vunnit i tio av dessa. Det kanske inte är rätt att kalla honom unik men det är väl inte helt fel heller. På söndag kör han i Grosser Preis von Deutschland och ytterligare tre lopp. Vinner han lopp där så har han vunnit lopp i elva av elva länder han kört i. Håller en lilltumme.

GH Nemo kvalade igår på Axevalla och kommer troligtvis göra comeback inom kort. Härligt att han är tillbaka och hoppas han kan tävla på samma nivå som innan skadan.

Den 25:e Oktober är det dags för VM i V75 igen, kul! Går bra att registrera sig redan nu på sajten https://www.vmiv75.se/hem.

Ikväll är det V86 Express och det är Solvalla och Jägersro som delar på omgången. I DD-1 går jag på favoriten för det känns hopplöst öppet bakom 5 Habito. Även om han hållit sig på benen senast så tror jag inte han hade vunnit men han hade inte sin bästa dag och var ursäktad. Sköter han sig nu så tror jag han går i mål med fulla linor.
Nu är jag oerhört tråkig men jag kan inte annat än att gå på favoriten även i DD-2. 6 Call Me Keeper har Daniel Redén så höga tankar om att jag undrar var det ska sluta 🙂 Nu får han dessutom Kihlström i sulkyn och även om det finns några riktigt tuffa motståndare så blir jag överraskad om han torskar. Man ska dock ha i bakhuvudet att det har kommit stora mängder regn i Sthlm och Solvalla har fått sig en ordentlig rotblöta. Det ska väl sluta regna framåt eftermiddagen men frågan är om det hinner torka upp och om de hinner fixa till banan innan kvällen. Fördelen är ju att DD:n går sent och därmed har man chansen att se hur hästarna går på underlaget och att få rapporter från tränaren.

Min raka DD: 5-6

V86-1 är ett supersprint lopp där man kör 1140 meter. Jag tycker inte sådana lopp hör hemma inom streckspelet egentligen utan det är väl mer ett jippolopp kan jag tycka. 3 Howthehaloareyou blir favorit och han är ju ruskigt snabb och är mycket bättre med körspö. Jag vill ändå ha med 6 Amour Rapide som jag gillar och 7 Neo Holmsminde som är bästa hästen i fältet.
Leif Witasp ligger ganska lågt vad gäller 1 Stein Daylight i V86-2 och han ska köras snällt. En häst jag gillar som nu har lopp i kroppen. Garderar man loppet skulle jag inte spela utan honom.
Garderar man i V86-3 så tycker jag 5 Bazire Brodde är värd ett streck. Hade halsinfektion senast. Kan vara en höst/vinter häst och klaffar det från läget så blir jag inte överraskad om han vinner.
Riktigt besviken på att 2 Global Paranoia blir klar favorit i V86-5. Hade hoppats på att hon skulle bli lite mindre betrodd då jag från säker källa fick höra att hon kändes riktigt fin senast. Möter ett par rätt tuffa motståndare och helt given vinnare är hon inte. 4,7 och 9 tycker jag ska med på bongen.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Axevalla
Nästa artikelGylden Balder tvingas vila

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.