Solvato närmar sig toppformen inför V75

19

solvato v75

Klass, form och bättre utgångsläge än värsta motbudet.
Admir Zukanovic vädrar morgonluft med Olympiatravsvinnaren Solvato i V75-3.
– Gulddivisionen innehåller alltid fina hästar men denna gång är det två som sticker ut och min är en av dem. Solvato är en världsstjärna, säger han.

När vi når Admir Zukanovic har han just kört ett rutinjobb med den sexfaldige miljonären Solvato, avelshingsten som nu är sju år.
– Han ska gå ännu ett senare i veckan men det här jobbet kändes riktigt bra, berättar Åbytränaren, som menar att formen är på uppåtgående.
– Solvato borde vara toppad till denna start. Han var inte ens trött senast och jag ser framför mig att kusken (Stefan Söderqvist) kör offensivt.
Ja, lördagens V75-omgång kryddas med jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 43 miljoner kronor. Enligt Admir Zukanovic bör man inte glömma bort vare sig Solvato eller stallets andra chans, Patriot Face i V75-2.
– Solvato har en riktigt fin uppgift. Han är ingen raket från start men har form och bra utgångsläge över passande distans (2 640 meter). Stefan kör som han vill men jag tror och hoppas att han ger sig iväg ganska tidigt.

Hur läser du loppet?
– Som att det finns två hästar som höjer sig över mängden – Solvato och Call Me Keeper. Nu har Call Me Keeper bakspår och då borde min häst kunna låsa loppet genom att överta ledningen eller lägga sig i dödens.
Inga andra motbud som skrämmer dig?
– Som sagt, det är alltid bra hästar med i guld. Quick Fix är bra. Spring Erom är en gammal räv som hittat formen igen. Men det är ändå klasskillnad. Baserat på kunnande, stamtavla och prestationer finns det två världsstjärnor i loppet.
Gör du några ändringar i utrustningen vad gäller Solvato?
– Nej, det blir inga skillnader som är av betydelse för hur spelarna ska tänka.
I V75-2 startar kapable Patriot Face från spår åtta bakom bilen över 2 640 meter. Ser man i raden kan det tyckas som en besvärlig häst, som vinner eller galopperar om vartannat. Men Admir Zukanovic hävdar annat.
– Egentligen gör Patriot Face nästan alltid gedigna insatser. Nästsenast blev det helt fel i förberedelserna när hästen bara fick göra en provstart minuten före loppet och gången före det hoppade han i snäv sväng.
– Nu är det besvärligt utgångsläge men jag tycker att min häst höjt sig så pass att vi ska kunna utmana om det blir lite tempo. Senast var han sist 500 meter från mål men slutade ändå först. Då provade vi rycktussar för första gången och det gav verkligen effekt. Nu kör vi ryggtussar igen, i övrigt normal tävlingsbalans. Patriot Face lär bli bortglömd av spelarna men jag vill verkligen varna för honom.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.