Spektakulärt kallblodslopp på Romme

207

kall_romme

Åtta elithästar över tre olika distanser.
Sommarens upplaga av midnattstravet på Romme kommer att kryddas av en spektakulär kallblodsuppgörelse.
– Detta känns som en spännande vitamininjektion som skiljer sig från övriga kallblodslopp i Sverige, säger Dalatravets sportchef Kaj Närhinen.
Midnattstravet på Romme utanför Borlänge är ett populärt evenemang som årligen besöks av tusentals kvällspigga traventusiaster. Årets midnattstrav körs 26 juli och då kommer det nyinstiftade kallblodsloppet att köras för första gången. Åtta inbjudna elithästar ska mötas två gånger över distanserna 2 140 meter och 1 640 meter. Blir det olika vinnare i de två heaten möts dessa, häst mot häst, över 1 140 meter.
– Jag tycker att vi ska vara försiktiga med våra förväntningar så här första året men jag hoppas på en publiksiffra närmare 4 000 personer. Vi kommer i alla fall att göra vårt bästa för att få ihop ett så bra startfält som möjligt, säger Kaj Närhinen.
Förstapriset i de två första heaten samt i finalheatet uppgår till 100 000 kronor. Skulle samma häst vinna de två försöksheaten utgår en bonus på 100 000 kronor.
– Som mest kan man tjäna 300 000 kronor men om det här blir lyckat är målsättningen att vi ska kunna höja prispengarna kommande år. Förhoppningen är att det här blir ett lopp som man pratar om hela sommaren och verkligen vill vara med i.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelProfil kan missa Elitloppet
Nästa artikelLasse Lindbergs arvtagare vinner?

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.