”Spetsstriden kan bli helt avgörande”

12

Expertens DD-tips – tisdag 19 december

Foto: KANAL75

Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

TRAV19 december 2017 09:50

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Jägersro, tisdag 19 december.

DD-1

Rankning: 2–5–8–3–4–11–10–7–9–6–1.

Kommentar: Vi har bara råd med tre streck på V64-kupongen och det är egentligen alldeles för lite för att vi ska vara nöjda i det här jämna, ganska dåliga loppet. Vi har gått på tre hästar­ som kan öppna snabbt och hoppas att tätkänning från start till mål ska vara det som ger utdelning, även om det inte är lika troligt när är det lång distans som det hade varit över sprinter- eller medeldistans. Har man råd är det bara att strecka på så mycket som plånboken tål.

DD-2

Rankning: 1–10–9–2–3–7–8–5–6–4.

Kommentar: Eftersom V64-omgången är potentiellt svår, och det tackar vi för, får vi ta ställning i den avslutande avdelningen. Spetsstriden kan mycket väl bli helt avgörande – för vår del blir den troligen det – och vi hoppas att Amour du Coglais går segrande ur den striden. Lyckas han försvara­ ledningen tillmäter vi honom mycket bra segerchans, blir han av med ledningen är risken stor att han aldrig får se dagens ljus, och även om han får det kan det bli svårt att hinna fram – vinna bakifrån på sprinterdistans på Jägersro är inte enkelt.

Iago Zon och Hades Håleryd är trots detta de främsta utmanarna då en sådan som fine Mr Lindy inte startat på elva månader och rimligtvis kan behöva loppet.

DD-systemet 18 rader

DD-1: 2–5–8–3–4–11.

DD-2: 1–10–9.

Vem tar spets?

DD-1: Dom tre som vi streckar, Lady Cash, Aqua de Vie och Legoholm Zon, är alla startsnabba. Eftersom det är lång distans är det inte helt säkert att ledningen är en lika eftertraktad position som det vanligtvis är. Hade vi varit övertygade om att det är det hade vi sagt fördel Lady Cash på spåret.

DD-2: De tre innersta spåren gör upp om ledningen. Förhoppnigsvis är Amour du Coglais snabb nog att hålla ledningen.

! Statistikvinnarna

DD-1: Dirty Dancing In.

DD-2: Hades Håleryd.

19 december 2017 09:50

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.