Stallformen pekar uppåt inför V86

30

stallformen

Efter en tunn sommar pekar stallformen uppåt igen och Solvallatränaren Svante Ericsson luftar stallets två affischnamn:
Blue Star Champion startar på V86 och Al’s Winnermede på V75.

Svante Ericsson är en av flera travtränare som huserar på Julmyra Horse Center i Heby. Bland grannarna finns till exempel Reijo Liljendahl, Jim Oscarsson och Björn Röcklinger.
– Det är verkligen en toppanläggning där banorna är tipptopp oavsett väder.
Svante Ericsson har 14 hästar på sin träningslista, fem tvååringar och resten starthästar.
– Jag jobbar för att få in fler hästar men jag vill ha kvalité också. Den biten är jag nöjd med, kvalitén på hästarna. Jag har bra hästar att jobba med och det blir roligare då.

V86 och V75
I veckan startar fem av stallets hästar och två av dem i TV-ljuset på V86 (onsdag) och V75 (lördag).
Blue Star Champion (V86-6) kom till Svante Ericssons träning i januari och hästen är obesegrad efter två starter i ny regi i våras då det bland annat blev seger på V75. Nu gör han comeback efter lite skadeproblem.
– Han presterar ofta bra efter uppehåll och det viktigaste för honom är att han står på fyra friska ben. Han känns fräschare än någonsin och jag tror att han gör ett bra lopp direkt.
– Spår 2 är optimalt och härifrån kan jag göra vad jag vill. Han kan öppna hyggligt och vi får säkert en fin position. Även om detta också är ett bra lopp så är det här en här är en jättebra häst som visat att han duger på V75. Jag tycker han ska streckas på V86.
Gör du några ändringar i comebacken jämfört med segrarna i våras?
– Nej, det blir skor, vanligt vagn och helstängd huvudlag som han gått tidigare hos mig. Jo, han slipper ju hakar förstås som han hade på Bergsåker vid V75-segern.

”Bortglömd och bra spelvärde”
På lördagen startar sedan stallets stjärna Al’s Winnermede (V75-3). Det handlar om silverdivisionens final och den femårige hingsten jagar årets första seger efter fem andrapris på tio starter.
– Han var oroande blek sist utan att vi hittade några fel på honom, det var inget tryck alls. Men han har känts bra både före och även efter. Är han som han ska är han absolut med och krigar här även om det är ett tufft lopp.
– Om man streckar flera tycker jag att han ska med, man blir fort bortglömd och det blir bra spelvärde på honom.
Gör du några ändringar när det gäller honom?
– Nej, inga ändringar.
Förutom V86 och V85 väntar unghästauktion i veckan.
– Kriterieauktionen är min favorit, ett perfekt ställe att hitta fynd på. Jag hittade Al’s Winnermede där, han kostade 80 000 kronor och har nu tjänat nästan 1,3 miljoner. Det var ett jätteklipp.
– Jag har absolut planer att handla nya ettåringar, det blåser positiva vindar och den kullen kommer ha bra chans att tävla om större pengar. Jag tror på en bättre framtid för alla nu, inte minst för uppfödarna och det är viktigt.

Föregående artikelFem tippar V75 till Solvalla 24 september 2016
Nästa artikel”Det är i mina ögon unikt…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.