Startsnabb som en vinbergssnäcka

276

Den tid vi fått på jorden är ett märkligt äventyr som vi aldrig undkommer med livet i behåll. Det kan ju vid en första anblick tyckas vara deprimerande. Men egentligen är det kanske inte svårare än att den dagen slutet står för dörren skall man känna att man är redo och att man utifrån sina givna förutsättningar fått ut det mesta av åren.

Det som hindrar människan är alla valmöjligheter. Vi glömmer bort att lära oss vem vi är och vad vi vill och distraheras av allt i det yttre istället för att genom god självkännedom låta sig styras till det som verkligen betyder något.

SVALMARKDet är således inte slutet som är skräcken utan början. Vi försöker att forma oss efter normer som kanske inte alls är i samklang med ens individuella förutsättningar. Och vi tror att det är fel på oss när vi inte passar in i mallen. Men de människor som egentligen skapar störst avtryck är de som inte låter sig stöpas utan själva formar sin vardag utifrån en känsla och en längtan som fångats i hjärtat. Det är det unika i varje individ som lyser starkast, inte den förvirrade längtan av att vara som alla andra.

Jag gillar att röka flundror och dricka brännvin. Gärna samtidigt och med havet som hängmatta. Det blir liksom inte bättre än så. Flytvästklädda barn som doppar sig från bryggan, måsar som slukar fiskrens, blå himmel och enrisrök i näsan. Det är som ett plåster över vardagens rivsår. Ett salubrin mot samhällets klåda. En injektion för att orka ännu ett år med snömodd, prestationskrav och normaliteter.

Dagens dubbel kommer att formas utifrån ovanstående resonemang. Jag tänker följa min egen norm.

DD 1: Ariel Boko är startsnabb som en vinbergssnäcka och riskerar att få det trångt in i första sväng. Det håller inte över korta häcken. Jag gör det istället lätt för mig och spikar den berömda drömmen om att hitta sin egen väg genom livets snårskog.

DD 2: Ninepoints Charlie, Ted Blågul och Nelle Pride. Mer än så behövs inte i livets stayerlopp.

9

2,5,11

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför EXTRA V75: Bazire åker för EN häst…
Nästa artikelSugen på att börja Travblogga?

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.