Inför EXTRA V75: Bazire åker för EN häst…

191

bazire

Jean-Michel Bazire åker till Köpenhamn för att köra en enda häst på söndag.
Den franske kuskettan har kommit i segertagen igen sedan stroken förra sommaren och kan välja och vraka bland styrningarna.
Så pass upp för nioårige fransmannen Quinoa du Gers i Copenhagen Cup.
Quinoa du Gers var en av många reserver i Elitloppet som ratades av Solvalla för mera namnkunniga hästar.
Nioåringen med 7,5 miljoner kronor på kontot kan visa sig starkast på söndag i stället i Danmarks största lopp Copenhagen Cup.
En som håller Quinoa du Gers som favorit i V75-7 på Extra V75 är den i Frankrike verksamme travtränaren Anders Lindqvist, kollega till Jean-Michel Bazire.
– Ser man bara till att Bazire kommer till Skandinavien och kör igen så är det intressant. Han skulle aldrig acceptera att åka om han inte trodde på bra chans. Men Quinoa du Gers är en mycket bra häst också, säger Lindqvist.
Fabrice Souloy tränar hästen som fick en schackningsperiod 2010. Quinoa du Gers slutade plötsligt leverera i loppen och det var egentligen först förra sommaren han började visa gamla takter igen.

”Både stark och speedig”
Quinoa du Gers har inte segrat på de åtta senaste starterna.
– Vad man ska komma ihåg är att det bara handlat om storlopp och hårdast möjliga motstånd hela tiden. Han är både stark och speedig och är min vinnare i loppet. Edward Ale och Peter Ingves är dock min personlige favorit i Copenhagen Cup och det kanske står mellan de hästarna?
Kusken bakom Quinoa du Gers gör också sitt till för många experters tips. Jean-Michel Bazire insjuknade i en hjärnblödning under tävlingar i Frankrike i somras men kör ungefär som vanligt igen sedan hösten. Statistiken i år är 97 segrar på 439 körda lopp.
Att Bazire överhuvudtaget kör lopp i Skandinavien är oväntat. Efter Elitloppet 2011 utfärdade han en bojkott av de skandinaviska länderna eftersom han tyckte att han och andra franska kuskar dömdes för hårt av domarna.
– Bazire har nu gått ut i fransk media och sagt att det bara är Sverige han bojkottar. Danmark kör han gärna i, säger Anders Lindqvist.

Fotnot: Söndagens Extra V75 från Charlottenlund sänds i TV4 Sport klockan 14.00-17.15. Samt i TV4 klockan 18.00-19.00. Det blir även en hel del trav i Lunchgaloppen Direkt i TV4 Sport mellan 12.30 och 14.00.

Mikael Wikner

Föregående artikelInför EXTRA V75: "Ludde vet hur man kör från bricka ett"
Nästa artikelStartsnabb som en vinbergssnäcka

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.