Stenströmer favorit på bägge banorna på V86

210

favorit v86

Linus Wibb är en av tre hästar från Stall Ulf Stenströmer som startar på V86.Foto av LARS JAKOBSSON

Ulf Stenströmer kan vinna V86-lopp på både Solvalla och Åby.
– Jag har tre hästar i toppform, säger Axevallatränaren inför onsdagens jackpottävlingar.

Veckans V86-omgång delas mellan Solvalla och Åby och spelmässigt är det en omgång som bjuder på jackpot och chans att vinna tolv miljoner kronor för den som blir ensam med åtta rätt. Axevallas Ulf Stenströmer har hästar till start på båda banorna och kommer själv att åka till huvudstaden.
– Ja, vi bestämde precis att jag åker till Stockholm och så åker min försteman Fredrik Claesson till Göteborg.
Ulf Stenströmer håller till i Skara och det är bara att välja rätt utfart till E20 för att ta sig till respektive bana.
– Ja, vi har väl tre gånger så långt till Solvalla, det är 36 mil dit och 13 mil till Åby.
Stallets har tre V86-hästar till start och först ut är Darling Boko (V86-2) som troligen blir favorit på Solvalla. Darling Boko som bland annat var trea i Derbystoet tidigare i år.
– Hon har varit jättebra i alla starter i vår regi. Det är även en häst som jag tror det finns mycket utveckling i trots att hon redan är väldigt bra. Men jag tror hon kan ta klivet riktigt högt så småningom. Jag har stora förväntningar på henne och hon är inte så långt ifrån Your Highness, som alla vet att jag håller högt. Jag tror Darling Boko kommer gå i hennes fotspår.
Nu handlar det om sprinterdistans för första gången i din regi.
– Jag tror väl inte att 1 640 meter är hennes bästa, men hon möter bara ston och står bra inne i loppet. Hon har ett bra läge med spår fyra och en kusk som känner henne. Jag tycker inte jag har någonting att klaga på inför det här loppet, hon kommer att leverera.
– Jag hoppas att banan blir fin, då har hon fötter att köras barfota. Men om det blir regn och hård bana då måste vi köra med skor. Det blir två lopp till för henne i år innan vinterträningen, det här och sedan har hon en liknande passande uppgift på Åby om ett par tre veckor.

Vann trots galopp
Nästa häst till start är Linus Wibb (V86-3) på Åby. Även han ser ut att bli mycket betrodd efter segern senast trots startgalopp.
– Han har gjort det bra på slutet han också. Han har alltid visat finns kapacitet jämfört med det han presterat, men nu på slutet har han även fått visa det på banan. I St Leger för några starter sedan gjorde han en fruktansvärd sistarunda och slog nästan Archangel Am, som var favorit i derbyt.
– Linus Wibb har visat att han kan springa i alla fall. Jag väntar bara att det ska släppa för honom fullt ut och att han även ska lära sig att öppna från start. I den klass han är nu spelar det ingen roll att det blir en liten tappstart.
Vad tror du om chansen på onsdagen?
– Jag hoppas på en hygglig öppning och då ska han räknas. Han gynnas av att det är ett litet fält och kan kanske komma fram billigt till dödens. Kanske kan det till och med bli ledningen nu när det finns open stretch och om de har respekt för honom.
– Jag tycker det är läge för att han ska köras offensivt, vi har mycket pengar att ta igen. Han har galopperat bort mycket pengar. Han går som vanligt med jänkarvagn, norskt huvudlag, ryckhuva och barfota fram.

”Startsnabb och bra kusk”
Ulf Stenströmers tredje starthäst inom V86-spelet är Bella On Tour (V86-6) på Solvalla.
– Hon har varit riktigt bra i två starter och näst senast avgjorde hon lätt från rygg ledaren och senast vann hon från ledningen och vann säkert trots att hon agerar lite småsegt.
– Hon är startsnabb och har en bra kusk. Jag hoppas och tror att hon kan göra sig gällande. Jag tror inte att hon är missgynnad av 2 140 meter även om det är kanske inte är någon tillfällighet att de senaste segrarna kommit över 1 640 meter. Men att hon är en sprinter var inget vi trodde före de segrarna. Hon trivs i ledningen och brukar vara startsnabb. Men om hon är så snabb att hon kan försvara innerspåret vet jag inte.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.