Stig H avvaktar med beskedet om Diamanten

183

Stig H avvaktar med beskedet om Diamanten

Stig H avvaktar med beskedet om Diamanten

Stig H Johansson har fått frågan om Elitloppet med nye stjärnan Diamanten.
Efter lördagens trekejsarslag i Lyon Grand Prix på Åby lämnar han besked.
– Vi får se hur det funkar där och sedan ta ett resonemang med ägarna om hur vi ska göra.

Ett av flera topplopp på Åby V75 på lördagen är femåringsloppet Lyon Grand Prix över lång distans.
Tre hästar höjer sig över mängden som ser ut att bli ungefär lika stora på spelet. Ett trekejsarslag mellan Robert Berghs Muscle Hustle, Lutfi Kolgjinis Rajesh Face och Diamanten som kom i Stig H Johanssons träning i slutet av förra året.
Efter genomköraren på Umåker i den senaste starten där ettan från Sprintermästaren i fjol återigen besegrade tvåan Muscle Hustle har Stig H Johansson slipat inför årets andra start.
– Det har varit precis som vanligt innan den här starten. Förhoppningsvis har han gått fram lite grand med loppet i Umeå i sig också.

Prestigemöte igen
Diamanten vann nio av 15 starter under fjolåret och utvecklades till en av Europas bästa fyraåringar med segrar i såväl Kungapokalen som Sprintermästaren. Allt i Åbytränaren Robert Berghs regi.
Stig H Johansson fick ta över träningen av Diamanten då Peter och Kent Forsberg valde att flytta hästen.
I Berth Johanssons Memorial på Umåker segrade Diamanten enkelt från ledningen med Robert Bergh som ”god tvåa” tillsammans med Muscle Hustle.
På lördag sker det andra prestigefulla mötet hästarna emellan. Rajesh Face är en annan som väntas sälja sig dyrt över de 2640 meterna.
– Det är kanonhästar i loppet som det ska vara i sådana här sorters lopp, och Diamanten är en av dem. Men han har ju sämsta läget från början (spår åtta) och det avgör säkert en hel del. Sedan kan det lösa sig också. Distansen tror jag att han klarar, det har han gjort några gånger tidigare, säger Stig H Johansson.
Solvallatränaren har suttit bakom mängder av topphästar genom åren. Diamanten är en menar han.
– Det tycker jag. Jag har bara kört fort med honom riktigt ordentligt en gång och då tycker jag att jag fick en liten ”aha-känsla”. Han skiljer sig lite grand från de flesta hästar jag har i dag.
Vad tänker du om Elitloppet så här någon dag före loppet på Åby?
– Jag har varit tillfrågad om han kan vara aktuell och jag har sagt att vi avvaktar det här loppet. Vi får se hur det funkar där och sedan ta ett resonemang med ägarna om hur vi ska göra. Elitloppet är ett tufft lopp och han är rätt så färsk, även om han svarat för fantastiska insatser. Vi vill vara lite rädda om den här Diamanten, säger mästertränaren.
Hur optimistisk kan du vara inför lördagens lopp?
– Realist kan jag vara och jag tycker att jag har en av de bättre hästarna i fältet. Sedan är de små marginaler mellan de bästa i det här loppet och jag tror att den som får bäst löpning också kliver segrande ur det, säger Stig H Johansson som meddelar att han inte ändrar något i hästens utrustning till loppet på lördag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 System till Åby 12 maj 2018
Nästa artikelMånprinsen A.M. är anmäld till ett V86-lopp på Bergsåker

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.