Månprinsen A.M. är anmäld till ett V86-lopp på Bergsåker

81

Månprinsen A.M. är anmäld till ett V86-lopp på Bergsåker

Kallblodsvärldens kung Månprinsen A.M. är anmäld till ett V86-lopp på Bergsåker i nästa vecka.
– Det är meningen att det här ska bli det sista innan vi går till Solvalla och Elitkampen, säger Gunnar Melander.

Över medel- och lång distans är han rasens bäste. Månprinsen A.M. har visat sig något mera sårbar över 1640 meter och förlorade exempelvis i sitt senaste lopp över sprinterdistansen i V75 på Umåker där Lome Brage fick det bättre loppet.
I kallblodsloppet, V87-7, på Bergsåker på onsdagen möts hästarna igen. Nu är det 2140 meter som gäller igen och Månprinsen A.M. fick dessutom det bättre spåret.
Det blev högklassigt lopp med flera hästar som är på väg mot kallblodens elitlopp på Solvalla den sista helgen i maj. Förutom Lome Brage, ställs Månprinsen mot Tekno Odin, Odin Tabac, Smedheim Solan med flera.
– Allt har gått enligt planerna. I alla fall nästan. Vi har haft lite längre vinter än normalt så just den där rätta vässningen kanske inte är som det ska än – men det hoppas vi ska bli med loppet på Bergsåker. Så vi får prova och se på onsdag hur det blir, säger Gunnar Melander.

Vinterträningen i benen
Månprinsen A.M. brukar normalt vinna lopp som onsdagens. I Elitkampen om ett par veckor jagar elvaåringen första segern efter en andraplats och en tredjeplats tidigare år.
Senast i Vårbjörken på Umåker sprintade Lome Brage undan från ledningen. Månprinsen A.M. fick ett tufft lopp utvändigt och var tapper som tvåa.
– Med tanke på att han hade en sådan där tuff vinterträning bakom sig gjorde han det jättebra. Ja, han är bättre än han brukar vara den här årstiden och känns ju fortsatt fin naturligtvis, säger Gunnar Melander.
– Han har ju visat att han är duktig även på kort. Hästen har ju vunnit Alm Svartens Äreslöp två år i rad exempelvis så han kan ju kort distans också.
På Solvalla söndagen 27 maj står bland andra finske fjolårsvinnaren Polara för motståndet och som det verkar ska även Lannem Silje vara med.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.