Stig Lindmark väljs in i Hall Of Fame

208

stig lindmark hall of fame

I nästan ett halvt sekel var Stig Lindmark en maktfaktor i svensk travsport.
Redan 1972 marscherade Lindmark in i den svenska tusenklubben, som tionde medlem.
På lördag i samband med Skellefteås V75-tävlingar, väljs han in i Hall Of Fame.

Stig Lindmark tog 64 banchampionat: Umeå (6), Boden (23) och Skellefteå (35). Han hade segermaskiner som Sabin och Dun Bunter. Och han hade alltid glimten i ögat, med en förmåga att bjuda på sig själv och entusiasmera.
Stig Lindmark var en hejare på att träna häst – och ett remarkabelt energiknippe som kusk. Hans skicklighet som tränare ”räddade” stundtals offensivlusten som kusk.

Motivering:
I nästan ett halvt sekel var Stig Lindmark en maktfaktor i svensk travsport. Han tog 64 banchampionat och körde segermaskiner som Sabin och Dun Bunter. Och alltid med glimten i ögat, med en förmåga att bjuda på sig själv och entusiasmera.
Stig tog sina första körsvenschampionat 1960 i såväl Boden som Skellefteå. Notabelt är att Lindmarks samtliga championat kom vid Sveriges tre nordligaste banor.
Stig Lindmark vann sitt första lopp 11 april 1955 med pappa Henriks varmblod Bävern och det blev 3 190 triumfer i kuskkarriären, där den sista togs i Skellefteå med Primula Night 20 oktober 2003, det år Lindmark föll för dåvarande åldersgräns (67). Redan 1972 marscherade Lindmark in i den svenska tusenklubben som tionde medlem.
Han förknippas förstås med två segermaskiner. Sabin, svensk rekordhållare i antal segrar med 182, tills en viss Järvsöfaks dök upp. Bland varmbloden är Stigs Dun Bunter alltjämt ”värst” tillsammans med Molnets Broder. Duon vann 113 lopp vardera!
Andra segermaskiner som han tränade var bland andra Sabestus 67 segrar, Mr Anvil (44), Bodbäckspålle (42), Sandy Brodda (40) och Suitcase (37).
Svensk Travsport