Stjärnan diskades – missade 215 000 kr

15

Svenske stjärnhästen Call Me Keeper slutade tvåa på Vincennes i Frankrike – men diskades.

De franska domarna gillade inte hästens trav och han gick därmed miste om drygt 215 000 kronor.

– Personligen tycker jag inte det var så farligt, säger hästens tränare Daniel Redén till Trav365 kort efter loppet.

Under måndagseftermiddagen startade den svenske stjärnhästen Call Me Keeper i Prix de Montignac-Charente på Vincennes i Paris.

Daniel Redén-tränade sexåringen fick ett väldigt tufft lopp men kom i mål som tvåa.

Vincennes måldomare valde dock att vänta med resultatet och sedan kom beskedet – Call Me Keeper diskades, och missade därmed de 22 000 euro som andraplatsen var värd.

Anledningen: måldomarna gillade inte hästens trav.

”Mest deppad för…”

– Personligen tycker jag inte det var så farligt som domarna tyckte, men det är de som dömer och det är bara att gilla läget, de har ju sina regler, säger hästens tränare Daniel Redén till Trav365 kort efter loppet.

Call Me Keeper, som kördes av franske toppkusken Franck Nivard, blev hängandes i tredjespår halva loppet innan han hamnade utvändigt om ledande Unice de Guez, och utmanade sedan denne upploppet ner – även om han aldrig kom riktigt nära.

– Han fick ett väldigt tufft lopp och blev trött, men han kämpade bra tycker jag. Det är inte många hästar i världen som kommer i mål efter det loppet som han fick, säger Daniel Redén.

Känns det extra surt att missa andraplatsen och 22 000 euro, drygt 215 000 kronor, när hästen svarade för den stronga insatsen som han gjorde?

– Absolut, visst är det så. Jag tycker synd om hästen. Nu har de inte poäng i Frankrike så det är skitsamma egentligen, men det är mycket pengar det handlar om och alla pengar måste in i ett sådant här stort företag som vi driver. Men, jag är nog mest deppad över att han fick gå ett så tufft lopp på Vincennes, det är psykiskt knäckande. Han har dock gjort många tuffa lopp och det är en hårdning så han kommer säkert tillbaka.

Tidigare under måndagseftermiddagen vann svenske proffstränaren Jörgen Westholm lopp på Vincennes med egentränade Balzac du Chatelet, en seger som var värd 18 900 euro, lite drygt 185 000 kronor.   

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Stjärnan diskades –
missade 215 000 kr

Föregående artikelStjärnans hälsning – från Maldiverna
Nästa artikelCall Me Keeper diskad

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.