Stjärntränaren överklagar dom

14

Robert Bergh fick avslag i domstolen gällande hagarna på hans gård i Hajom – Mark- och Miljödomstolen slog fast att de strider mot strandskyddet.

Nu överklagar stjärntränaren.

– Det är en blank överklagan, det innebär att man begär anstånd i två månader för att fylla den argumentationen, säger Åbytravets vd Nils Andréasson till Trav365.

Det var den 16 november som Mark- och Miljödomstolen avslog Robert Berghs överklagan gällande rasthagarna på hans gård i Hajom.

Domstolen slog fast att de strider mot strandskyddet.

– Gällande överklagande så är det en fråga vi funderar kring nu. Där är vi inte framme ännu, sa Robert Berghs advokat Oscar Wackling då.

Nu har en överklagan lämnats in – och Robert Bergh hoppas på prövningstillstånd till Mark och Miljö-överdomstolen vid Svea Hovrätt.

”Stelbent lagstiftning”

– Egentligen är det en blank överklagan, vad man gör nu är att man överklagar och begär anstånd i två månader för att fylla den argumentationen, säger Nils Andréasson, vd på Robert Berghs hemmabana Åby, till Trav365 och fortsätter:

– Nu blir det en period där man får vända och vrida på detta, och komma in med texten lite senare.

Har ni fortfarande förhoppningar om att det här ska lösa sig på bästa sätt för Robert Bergh?

– Ja, det har vi, i och med att vi överklagar. Sedan har man förstått mer och mer att det verkar vara en rätt stelbent lagstiftning och det gör ju att det kan finnas möjligheter att det här inte går igenom. Då får man disponera om marken helt enkelt, säger Nils Andréasson.

I överklagandet har anstånd begärts fram till slutet av januari med att utveckla skälen för överklagandet – skulle överklagandet inte gå igenom kan Robert Bergh tvingas riva sina hagar.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Stjärntränaren
överklagar dom

Föregående artikel”Skulle inte ens köpa honom för 20 000 kr”
Nästa artikelEn ensam vinnare tog hem 6,7 milj

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.