Storsegern värd 700 000 kronor

43

Inte helt till sin fördel i Pramms Memorial senast.

Men på favoritunderlaget gräs var det inget snack på måndagskvällen då Sveriges bäste galoppör Hurricane Red visade klassen i Stockholms Stora Pris med 700 000 kronor till vinnaren.

Det var stora tävlingar på Bro Park på måndagen där huvudnumret Stockholms Stora Pris avgjordes en kvart efter klockan nio på kvällen.

Hurricane Red – korad till årets häst inom galoppen i Sverige i fjol – vann enkelt efter oförmånlig löpning tillsammans med Jacob Johansen.

Det blev trångt i startögonblicket och andrahandsfavoriten hamnade näst sist i fältet. Hurricane Red låg sedan med som näst intill jumbo men kunde ändå avgöra på speed över Bro Parks långa upplopp där Lennart Reuterskiöld Jr:s adept gick från första till sista häst.

Danske storfavoriten Brownie hade inte mycket att sätta emot den här gången och blev tvåa. Trea överraskningen Ruler Of Course som höll emot bra vid railen och blev passerad av Brownie i de sista stegen.

”I dag passade det”

Efter loppet fick Linda Reuterskiöld frågan om den sämre insatsen i Pramms Memorial senast.

– Han tyckte inte om banan den dagen men gjorde det bra ändå tycker jag. Man kan inte vara med jämt där framme. Men i dag passade det. Det är en ärlig liten häst som har fysiken helt enkelt. När vi såg att inte så många lopp vanns från de främre positionerna i dag tänkte jag att nu ”droppar vi” och så går vi på speed – och det gick! sa Linda Reuterskiöld, fru till Lennart jr som själv inte var på plats.

700 000 kronor in till Stall Zadas hårding Hurricane Red som nu tjänat 6,6 miljoner.

En kläm ur boxen

Rutinerade Jacob Johansen satte upp knytnäven i luften i målgången.

En avvaktande löpning men Johansen verkade inte ha tvivlat på utgången.

– Han har en väldigt bra speed när man har sparat på den. Han fick en liten ”kläm” ut ur boxen och det var inte meningen att jag skulle hamna näst sist men det gick väldigt fort fram, sa dansken.

Storfavoriten i Bloomers’ Vase

Niels Petersen i Norge tränade kvällens tyngsta favorit Icecapada som vann Bloomers’ Vase på ett väldigt betryggande sätt. 300 000 kronor var segern värd för Stall Bonne Nuit.

Carlos Lopez gav Icecapada (63 procent) ett invändigt lopp över de 1900 meterna och lyfte ut i god tid före upploppet där stoet seglade ifrån konkurrenterna.

– Det är en otroligt allsidig häst med väldigt hög klass. Vi får tänka till lite var hon ska starta här näst. Kanske i Frankrike, kanske hon blir hemma? sa Niels Petersen.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet