Succéhästen Antonio Tabac vann holländska storloppet

74

Succéhästen Antonio Tabac

Första resan utomlands vållade inga bekymmer.
Succéhästen Antonio Tabac från Gävle vann holländska storloppet Prijs der Giganten tämligen bekymmersfritt på söndagen.
– Det blev enkelt i dag – han behövde inte visa allt, sa Oskar Kylin-Blom

Sexårige grållen Antonio Tabac har staplat segrar i V75 sedan hästen kom i Gävletränaren Oskar Kylin-Bloms regi i våras.
Fyra raka och helgjutna segrar i silverdivisionen, följdes upp med seger i hästens debut i guld för några veckor sedan. En svit som ledde till en inbjudan till medeldistansloppet Prijs der Giganten på Victoria Park i Wolvega i Holland.
På söndagen kom sjätte raka triumfen i det holländska storloppet.
Inledningen av loppet blev galoppfylld och Oskar Kylin-Blom kunde omgående styra till täten från ett fjärdespår bakom bilen.
Första 500 meterna avverkades på långsamma 1.13,8. Wilhelm Paal såg sin chans med franske Up And Quick och körde till på den första bortre långsidan men fick svar av Oskar Kylin-Blom som inte hade några tankar på att släppa ifrån sig den åtråvärda positionen.
Up And Quick, som enligt uppgift gjorde karriärens sista start, backades ner och under slutrundan försökte körande Wim Paal göra livet surt för den svenska ledarhästen igen.

Kunde slå av på takten
I den sista kurvan fick Antonio Tabac rycka undan och såg mycket morsk ut upploppet ner. Oskar Kylin-Blom kunde kosta på sig att låta sin häst slå av på takten den sista biten.
– Det är fantastiskt allt som händer med den här hästen. Det blev enkelt i dag – han behövde inte visa allt. Jag hade det norska huvudlaget kvar att dra, han var fantastisk, sa Gävletränaren i segerintervjun på banan.
Segern i Prijs der Giganten var värd drygt 300 000 kronor. Segertiden blev 1.12,7 över de 2100 meterna med bilstart.
Norske B.B.S.Sugarlight utmanade från ledarryggen men blev diskad för trängning. Tvåa i stället starkt spurtande Panoramic som tränas av Stefan Melander och den här gången kördes av Robin Bakker, trea Up And Quick.
Rickard Svanstedt var den tredje svenska deltagaren i loppet med Baron Gift men där blev det galopp redan innan startbilen lämnade.

Fest efter loppet
Oskar Kylin-Blom efter loppet:
-Jag fick börja leasa honom i maj och de andra ägarna är här i dag. Vi stannar till i morgon, vi borde ha lite roligt ikväll, sa en glad Gävletränare.
Oskar Kylin-Blom intervjuades i TV12 på söndagen några timmar innan loppet. Han berättade då att starten i Holland var ett litet test för både honom och hästen.
– Jag åker iväg för att utmana mig själv och utmana min häst. Han bör möta tuffare hästar för att utvecklas inför kommande säsonger. Det är klart att jag hoppas att jag får en häst som kan vara med och tävla mot lite bättre hästar nästa år, framför allt hemma i Sverige. Men får man chansen att åka utomlands så tar jag den jättegärna också, sa Oskar Kylin-Blom.

Föregående artikel22-åringen upp bakom passhästen Global Withdrawl
Nästa artikelFem tippar V75 till Bjerke 17 november 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.