Sundberg och Jackpot på V86

141

sundberg jackpot v86

För en månad sedan opererades han akut.
Det dröjde inte många dagar innan han var tillbaka och kämpade i sulkyn igen.
På onsdag ska Hans-Owe Sundberg och Ekavir kampera ihop i jakten på femte raka segern.

På Hans-Owe Sundbergs träningslista finns 25 hästar. 2015 hade stallet något av ett mellanår, åtminstone om man ser tillbaka till tidigare säsonger. Han är inte nöjd, åtminstone inte med resultaten.
– Jag tycker att det finns bra mycket bättre material i stallet än vad vi fick ut i fjol. Hästarna drogs med småskit mest hela tiden tycker jag. Allt ifrån problem med karleder till andra typer av virus. Det är frustrerande, men samtidigt är jag så pass härdad i den här branschen att jag vet att sådana perioder kommer. Det är bara att fortsätta jobba på som man gjort tidigare så kommer resultaten.
Sedan ett par år tillbaka valde han att dra ner på antal hästar i stallet. Tanken är att ha 25-30 hästar att hålla på med.
– Jag vill ha tid för varje häst och skötarna ska ha chansen att verkligen jobba med hästarna på ett bra sätt. Jag tycker det fungerar väldigt bra, även om det givetvis finns perioder då det blir mer eller för den delen lite mindre att göra för var och en.

Operation och semester
För en månad sedan opererades 65-åringen akut. Han fick väldigt ont i magen och det visade sig vara problem med gallblåsan. Rekomendationen var vila, men det dröjde inte länge innan han var tillbaka i stallet och sulkyn.
– Jag älskar den här sporten, sedan tyckte jag att jag kände mig ganska pigg och dessutom mådde jag vettigt efter någon vecka. Nu när det har gått en månad är det klart att det fortfarande känns lite och jag kanske inte väljer att göra precis allting i stallet, men det dröjer nog inte länge innan det är 100 procent igen.
Nyåret och julen var lugn. Nu blir det snart dags för semester för Hans-Owe och frun Rosemarie.
– Vi drar iväg i 17 dagar och kommer tillbaka 27 januari. Det ska bli skönt, både jag och Rosemarie trivs på Playa del Inglés. Jag får ta igen den tid jag skulle vila efter operationen då istället, haha. Det är lagom restid och bra klimat. Sedan efter de här dagarna av lite lugnt så kommer vi komma laddade till tårna, det vill jag lova.

Mot femte raka
Taggad till tårna är ”röd kusk” redan då Solvalla har tävlingar under onsdagen. Han har två hästar till start på V86 och framför allt en sticker ut en aning, inte bara till resultaten…
Ekavir är en sådan som får folks blickar till sig. Han är väldigt stor och består av mycket massa om man så säger. Han har behövt tid, hela treåringssäsongen gick till att låta honom växa i sin kropp. Det har aldrig varit några skador som stoppat honom, men med tanke på att hästen visade rätta takter tidigt så ville vi inte skynda. Det känns som att vi får betalt för det nu.
Han har inte en alldeles enkel stil, Ekavir. Han ser ofokuserad ut och travet flyter inte alltid klockrent, men ändå är det ingen katastrof, enligt tränaren.
– Det har verkligen märkts att hästen vill trava. Han är otroligt ärlig och har varit det hela tiden. Med loppen och att han numera tål träning på ett annat sätt så känns det också som att styrkan infunnit sig i hästen, vilket givetvis behövs nu när vi testar lång distans.
Förutsättningarna är perfekta med spår två bakom startbilen och motståndet är likt det han mött på sistone.
– Loppet tycker jag blev bra för våran del. Han blir bara bättre och bättre för varje start och visst tycker jag att han ska räknas med god chans. Det vore verkligen kul om vi kunde bilda staket och ta femte raka segern.
Du har även med Peridot (V86-6) som vann senast. Vad tycker du om den prestationen?
– Den var jättefin. Lång distans var ett litet frågetecken, men han visade verkligen att han har kunnande så länge han får lite snällare typ av resa. Det har varit en del bekymmer med honom, exempelvis har vi fått operera halsen på honom. Kanske var det så att de bekymren satte sig lite på psyket, men nu verkar det som att han hittat sig själv igen.
Vad har du för förhoppningar den här gången?
– Det är en jäkla travare faktiskt, men jag vill ge honom en fin resa. Därför är spåret perfekt och vi får hoppas att det löser sig under vägen. Det är väl mycket begärt att hästen ska gå och vinna, men han kommer nog spurta fint, avslutar Sundberg.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.