Superheta kusken skrällde i V75-5

67

Få trodde att Zenit Brick skulle ta hem V75-5 på Hagmyra.

Finske kusken Mika Forss plockade dock sin andra seger, efter vinsten med Eva I.H. i lopp 2.

Spitcam Jubb verkar fortfarande dras med sin ”förbannelse”.

Spitcam Jubb gjorde sin svenska V75-debut på Hagmyra – och många såg hästen som en stark vinnarkandidat i V75-5. Men blev istället blev otippade Zenit Brick segrare i ”silverloppet”. Kusken Mika Forss har dock haft vind i seglen. Förra helgen plockade han två segrar på svensk mark, och på lördagen var finländaren favorit i V75-2 med Eva I.H. – och stoet levererade. I lopp 5 var det dock få som trodde på Zenit Brick, men varmblodet lyckades hålla undan på upploppet.

– Snacka om att vara het. Mika Forss är i den berömda zonen, sa Göran Borgås efter loppet.

Favoriten galopperade

Zenit Brick följdes av Serious Try och Officer CD över mållinjen. Spitcam Jubb var inte den enda favoriten som svek. Många hoppades att Tjacko Zaz hade lyckats bryta sin förbannelse, men som i Elitloppet och den efterföljande Kalmarsundspokalen blev det galopp för favoriten. Trots detta gjorde Tjacko Zaz en enorm comeback – nästan. Faktum är att Johnny Takter var med i tätstriden på upploppet, men upphämtningen blev för mycket och kraften räckte inte hela vägen. Kusken konstaterar att hans häst har stor potential, problemet är Tjacko Zaz ivrighet.

– Han kändes faktiskt renare i steget i dag än vad han har gjort tidigare. Allt kändes perfekt, men han är lite för ivrig helt enkelt. Han lyder inte kommando, han vill sticka iväg och hänga med. Men bara han får lite självsäkerhet så att han lyder lite bättre så blir det bra. Han kändes riktigt fin. Det är en fin häst för den där klassen – det är lite retfullt, säger Johnny Takter. 

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet