Volstead plockade hem storvinsten från dödens

67

Med 150 000 kronor i prispengar var E.J:s Guldsko det hetaste loppet på Hagmyren.

Magic Tonight dominerade från start, men slogs på mållinjen av Volstead.

– Kul att få sätta dit den där, säger Johnny Takter om slutstriden.

Inför storloppet i Gulddivisionen var blickarna riktade mot Volstead, samt Magic Tonight och Fossens Bonus, som gjorde sin debut i V75:s högsta klass. Örjan Kihlström kom glödhet till Hudiksvall. Mellan den 25-26 juni hade han kört in över 2,1 miljoner kronor i prispengar på Jägersro och i Östersund. I V75 3 visade kusken tidigt att han skulle köra Magic Tonight i ledningen.
Volstead fick jobba från dödens. Med varvet kvar höll Kihlström fast sin ledning, med Fossens Bonus som tvåa – men Johnny Takter kom på utsidan. Slutstriden blev intensiv och Elitloppsvinnaren 2015 fick se sig snuvad på Guldskon. Volstead lyckades få nosen framför Magic Tonight över mållinjen, och efter loppet hyllade vinnarkusken sin häst.

Bra på rakorna

– Vinner man gulddivisionen ur dödens så går det inte komma ifrån att det är en jättefin häst – även om han kan springa och kränga lite i svängarna, definitivt i andra spår. Men när han kommer in på rakorna så är han bra, säger Johnny Takter i sändningen.

– Han vann ju Sweden Cup på ett bra sätt, men jag misstänkte såklart att Magic Tonight var bra också med tanke på att Örjan körde så bestämt i ledningen. Så det var bra kul att få sätta dit den där, säger Takter.

Nytt banrekord

Och visst gick det undan för de två duellanterna. Utöver att plocka hem vinstsumman 150 000 kronor lyckades Volstead slå nytt banrekord, med 1.10,0. Efter loppet var kommentatorerna imponerade.

– Han är otroligt svår att bli av med den här Volstead. Det är otroligt – med 300 meter kvar stod det och vägde, men han är som en arg tiger. De sista 50 metrarna ger han aldrig upp. Han gjorde en kanoninsats, för det var väldigt dryga första 500 meter för honom, säger Mohammed Malla i sändningen.

 

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet