Superstoet tvingas sluta tävla

86

Superstoet tvingas sluta tävla

Den norska undantagshästen, Hillary B.R., är återigen allvarligt skadad.
Kretsen kring den obesegrade jättetalangen har nu tagit beslutet att låta henne gå till avel.

Det är Trav Og galopp-Nytt som meddelar nyheten under tisdagen. Hillary B.R. tvingas sluta tävla efter 15 raka segrar. Hon spåddes bli Norges nya superstjärna men nu tar alltså karriären ett abrupt slut. Det femåriga stoet fick en blödning i ett gaffelband efter segern i det norska Stoderbyt den 8 september. Nu har hästen slagit upp samma skada igen i det högra bakbenet och därmed blev den storloppssegern karriärens sista start. Tränaren Geir Vegard Gundersen har tagit beslutet tillsammans med hästens ägare.
– Jag har varit optimist och trott att skadan skulle läka bra, men nu är jag lika mycket pessimist. Sista undersökningen av benet visade att hon slagit upp precis samma skada som tidigare, säger Geir Vegard Gundersen till TGN.
– Med tanke på att benet inte tålt den belastning som det varit utsatt för på sistone är det helt omöjligt att det kommer att hålla med tanke på den konkurrens hästen måste ställas emot. Skadan kunde ha uppstått före Hoppederbyt, men lyckligtvis fick vi uppleva det viktigaste loppet i hennes karriär. Hillary måste vara det mest spännande avelsstoet i Norge, fortsätter Gundersen.
Hillary B.R. avslutar tävlingskarriären som obesegrad efter 15 starter och tjänade nästan 3,9 miljoner kronor. Det är ännu oklart vem som blir hennes första partner i aveln.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelMagnus A Djuse lämnar Östersund
Nästa artikelFem tippar V75 till Kalmar 18 januari 2020

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.