Supertalangen har hittat formen igen

15

supertalang på v86

Dominant som tvååring.
Bra som treåring.
Segerlös som fyraåring.
Denim Boko har hittat stilen igen som femåring.

Denim Boko är supertalangen som vann Svensk Uppfödningslöpning 2012.
Stoet inledde karriären med sex segrar på de nio första starterna och missade bara topp-två en enda gång. Men så kom några bakslag i de största loppen och hon slutade till exempel oplacerad som favorit i långa E3-finalen mot hästar som Mellby Briolett, Backfire och D’One och sexa i korta E3-finalen som vanns av Amazon Am före Backfire.
I fjol som fyraåring blev det inga besök alls i vinnarcirkeln och endast knappt 80 000 kronor in på kontot. Total i karriären har Denim Boko tjänat drygt 1,4 miljoner kronor.
– Hon åkte på en riktig halsinfektion i samband med E3 och gick tom. Det var inget kul och det satte sig på hennes psyke, berättar tränare Per Nordström.

En vinnare igen
I år dröjde det tills sjunde starten men så var plötsligt talangen en vinnare igen. Segern på Mantorp på fina 1.13,1 från tillägg över sprinterdistans följdes sedan upp av ett tredjespris efter ett vasst upplopp i Halmstad. I senaste starten dominerade hon från start till mål över 1 640 meter på Vaggeryd.
– Hon har hittat tillbaka och hon vann i bekväm stil med gott om krafter kvar, säger Per Nordström.
Har du tvekat någon gång, att hon skulle komma tillbaka?
– Nej, aldrig. Inte en sekund.
I onsdagens V86-1 på Kalmartravet har Denim Boko lottats till innerspår bakom bilen över 1 640 meter.
– Det är ett perfekt läge över önskedistans. Vill jag så tar sig ingen förbi i starten. Jag kan välja taktik och vill helst inte låsa mig på förhand. Hon möter några riktigt bra men är samtidigt bäst i ledningen. Vi får se hur vi lägger upp det.
Några ändringar?
– Ja, hon har gått barfota i flera lopp nu och den här gången måste hon gå med bakskor. Men det blir lätta auluminium och det kanske till och med är en fördel. Jag ser i alla fall inget negativt med det.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.