Support Justice med racerbalans i PdA

17

racerbalans

Testet i Elitloppet slutade med galopp.
I Prix d’Amerique får Support Justice racerbalans igen.
– Han ska gå utan skor på alla fyra benen och det ska vara en väldig fördel säger de som kan detta med Vincennes, säger tränaren Geir Vegard Gundersen.

Norske hoppet Support Justice fick en rejäl genomkörare i genrepet Prix de Belgique och tränaren Geir Vegard Gundersen låter nöjd inför söndagens stora drabbning i Paris.
– Formen ska vara på topp. Jag har jobbat länge för det här. Han fick ett ganska tufft lopp i Prix de Belgique där han fick jobba lite, jag tror det var perfekt för honom.
– Han ska gå utan skor på alla fyra och det ska vara en väldig fördel säger de som kan detta med Vincennes. Det tror jag kan slå mycket bra ut, säger Geir Vegard Gundersen.
Normalt tävlar Support Justice alltid med skor.
– Han har bara gått utan skor runt om en gång på Bjerke som treåring då han vann, det var som ett test. Sedan testade vi i Elitloppet, men då galopperade han före bilen släppte, säger Geir Vegard Gundersen.

Trivs på Grosbois
Norrmannen har installerat sig hos svenske tränaren Anders Lindqvist på den stora träningsanläggningen Grosbois.
– Hästen trivs bra här, det är mycket hästar och mycket att titta på. Men det tror jag är positivt och gör att han vaknar till.
Det märks på Geir Vegard Gundersen hur mycket han gillar sin stjärna.
Beskriv hästen?
– Han är väldigt tuff, har enorm fysik och bra inställning. Han har det mesta. Samtidigt är han snäll, väldigt snäll och han gör det man ber honom om. Det är utan tvekan den bästa häst jag både kört och tränat, säger Geir Vegard Gundersen.
Dina förhoppningar i Prix d’Amerique?
– Det är 18 stjärnor som startar, alla med toppform. Jag drömmer om att hästen ska vara bland de fem främsta. Jag tror det är en realistisk dröm. Det är klart att Bold Eagle och Timoko har varit väldigt bra, men bakom dem har han lika stor chans som alla andra.
Geir Vegard Gundersen väljer att stå vid sidan om när hästen startar på Vincennes.
– Det är så speciellt med Vincennes och jag ville ha det bästa. Jag är mycket nöjd att vi lyckades få Eric Raffin som kusk.
Hur hoppas du att loppet blir kört?
– Drömmen är att han får en god start. Jag hoppas att han för första gången i sitt liv får lifta med och köra sista 300 meterna.
Anders Lindqvist har haft många Prix d’Amerique-hästar inackorderade i sin borg på Grosbois.
– Varenne stod här i tre år och han är den bäste. Bakom honom rankar jag Support Justice tvåa tillsammans med några andra. Han är lika bra som Yarrah Boko som blev trea 2014, det är inte omöjligt att han kan överraska, säger Anders Lindqvist.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.