Eftersnack V86 27 januari 2016

15

edward ale vann

Peter Ingves och Ulf Eriksson tog varsin dubbel under en favoritbetonad V86-kväll.
Hästen som utmärkte sig var forne unghäststjärnan Edward Ale som passerade tre miljoner insprunget när han spårade varje meter i Vinterpriset.
– Jag är så glad att han är tillbaka, mös Ingves.

Som tre- fyra och femåring var tillhörde han kulltoppen i Norden.
Sedan dess har Edward Ale knappt synts på tävlingsbanan.
Segern på Jägersro var den första på svensk mark sedan 2013, men sättet åttaåringen svarade ut startsnabba konkurrenter bakom bilen visade att det fortfarande finns mycket spring i benen på Petri Puros gunstling.
Nästa fas av loppet blev rena promenaden på Jägersros småtunga underlag, men sista 700 bjöds fullt blås med stallkamraten Västerboonthenews på utsidan.
Denne avfärdades, liksom vasst spurtande Fleetfoot Hanover, även om det tog emot sista biten.
– Han blev lite ensam på upploppet, men det var absolut ingen fara, sade Ingves som inte stack under stol med att det finns stora planer till sommaren då man framförallt har siktet inställt på penningstinna lopp i hästens födelseland, Finland.
– Det har varit mycket strul med hästen, men jag vet Petri är väldigt nöjd med honom nu. Han kändes riktigt bra och jag vet själv att om vi sätter på halvstängt huvudlag så blir han ännu vassare. Men huvudsaken är att hästen är fräsch, han har haft problem med sina ben.
Dessförinnan hade Ingves idkat samma taktik bakom Admir Zukanovics Carlos Greenwood som närmast brisade ifrån sina motståndare i tilltalande stil.

Eriksson fixade jackpot
Ledning från start till mål var även Ulf Erikssons segerrecept bakom två Robert Bergh-tränade hästar på Solvalla.
Re Doc visade att distansförmågan inte saknas helt då han trots uppvaktning från favoriten Beppe Am dubblade sin segerstatistik över två kilometer.
Ännu mindre dramatik bjöds när Michelangelo Ås behärskade V86-avslutningen och höll nere utdelningen för åtta rätt till blygsamma 2 694 kronor.
– Jag känner ägarna sedan förut, kanske har de en topphäst på gång igen, kommenterade Eriksson som därmed fixade jackpot på sex rätt vilket innebär att 5 430 761 kronor flyttas vidare till kommande onsdag.


Shogun laddad för finalen

En annan favorit som bidrog till det var Shogun D.K. vilken fortsatte sin nystakade väg mot stjärnorna
sedan han behändigt fått överta föringen från värsta konkurrenten Eagle Shot. Den senare bjöds chansen på upploppet, men kunde aldrig utmana på allvar.
– Han är fantastisk hästen, det är så jäkla roligt. Detta var en bra genomkörare inför V75-finalen på Solvalla 13 februari, sade Mikael Pilenberg denna gång skötte tömmarna själv och alltjämt är obesegrad som tränare under 2016.
Ett liknande scenario sågs när Blackmagicwoman Ås släppte till Carro’s Girl i vad som utmynnade i en far-och-son-Untersteiner-duell där de senare gick segrande.
Men det gick att vinna från kön också, i alla fall på Solvalla där Fredrik B Larssons Betel Am och Hans R Strömbergs Bottnas Commandeur båda visade klassklättraregenskaper när de enkelt tuggade ner motståndet via tredjespår utan draghjälp på slutrundan.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTimoko har toppform inför Prix d’Amerique
Nästa artikelSupport Justice med racerbalans i PdA

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.