Svanstedt jagar revansch

16

revansch svanstedt

I Hambletonian blev han utslagen i försöket.
På lördag väntar nästa stora uppgift för Åke Svanstedts treårige stjärna Centurion ATM.
Då jagar han en plats i Yonkers Trot-finalen.

Redan under Åke Svanstedts första säsong i Nordamerika tog han i fjol hem ett av de största unghästloppen när Centurion ATM vann Peter Haughton Memorial på Meadowlands. Ett år senare tillhörde Centurion ATM förhandsfavoriterna när världens största treåringslopp, Hambletonian, avgjordes för tre veckor sedan. Men där var hästen chanslös att ta sig vidare från försöket.
– Han var bra före Hambletonian-försöket men där var han jättedålig. Varför vet jag inte, säger Svanstedt till ustrotting.com.
Men nu verkar Centurion ATM ha tänt till. När han i lördags startade på Pocono Downs öppnade han bättre än någon gång tidigare och därefter klädde han enkelt av favoriten Whom Shall I Fear och vann på 1.10,6 (1 609 meter, autostart).
– Vi tog av honom skygglapparna och han var som en ny häst. Tidigare var han en trögstartare, nu kan han öppna snabbt. Han var bra, säger Svanstedt.

Liten bana inget problem
På lördag väntar försöken till Yonkers Trot, ett av benen i Tripple Crown tillsammans med Hambletonian och Kentucky Futurity. Bland elva anmälda hästar finns Hambletonian-vinnaren Pinkman och Colonial-vinnaren Crazy Wow, men den duon slipper Centurion ATM i sitt försök. Från spår två och med sin nyfunna startsnabbhet ligger vägen mot finalen öppen för Centurion ATM, som gör karriärens första start på 800-metersbana.
– Han är en bra travare så det ska inte vara något problem för honom. Jag hoppas att han ska ta sig till finalen, säger Svanstedt, som även har med Workout Wonder och Southwind Mozart i försöken.
Centurion ATM har så här långt vunnit 4 av 14 starter och tjänat över 3,2 miljoner kronor. Tar han sig vidare till Yonkers Trot-finalen 5 september hägrar ett förstapris på 1,9 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.