Svanstedt om FRAMTIDEN för Sebastian K

345

sebastian och svanstedt

Sebastian K. tog åttonde segern i nionde starten i år när han vann på nytt i USA i fredags.
Därmed har stjärntravaren sprungit in fyra miljoner kronor under sitt första år i Nordamerika och det väntar flera penningstarka lopp under hösten.
– Han var lite mer löpsugen och alert nu när han inte hade startat på fyra veckor, säger Åke Svanstedt.

Sebastian K. fortsätter att dominera bland den äldre eliten i Nordamerika och han såg kanonfin ut vid segern i fredags i Crawford Farms Open på Vernon Downs. Efter en blixtrande snabb start till ledningen kunde han sedan dämpa tempot och drog på för fullt till slut. Via en visslande avslutning efter 1.05,6 de sista 400 metrarna så landade Sebastian K. på nya banrekordet 1.10,2 över distansen 1609 meter med bilstart. Förstapriset var 770 000 kronor och därmed har den åttaåriga hingsten sprungit in fyra miljoner kronor hittills i år.
– Han är ju ruggigt snabb ut om man vill öppna med honom och jag tyckte att det var läge att öppna nu och få ledningen. Jag förstod att vi skulle få bestämma lite och hästen är bättre i ledningen då han löper ut på ett annat sätt i steget än när han går i ryggar. Tiden 1.10,2 var väl den långsammaste han har vunnit på här borta men det gick ruskigt fort sista 400. Han vann lätt med krafter kvar, säger Åke Svanstedt.
– Hästen var lite mer taggad nu när det hade gått längre tid mellan starterna. Det var ju drygt fyra veckor efter den förra starten och även om han inte blir ofräsch mellan loppen längre så blir han mer löpsugen och mer alert om han får ett uppehåll på några veckor.
– Banan Vernon Downs, som ligger 5,5 timmar norrut med bil från gården i New Jersey, var verkligen trivsam och med ett jättefint underlag.

”Inbjuden till VM-loppet på Yonkers”

Hur ser den fortsatta matchningen ut i år?
– Eventuellt blir det ett lopp i Indiana om tre veckor och sedan blir det Lexington. Han är även inbjuden till VM-loppet på Yonkers i oktober och där ska han vara med om hästen är frisk och fräsch. Sedan blir det Breeders Crown och säsongen avslutas med TVG-finalen den 29 november på Meadowlands med 500 000 dollar till vinnaren.
Har ni bestämt om det blir fortsatt tävling nästa år eller avel?
– Nej, vi ska inte ta något beslut om det förrän efter sista starten i november och se hur hästen känns då. Det är ett stuteri som har visat stort intresse och vill ha honom som avelshingst men ägarna tycker det är kul att tävla också. Så vi får se hur det blir, om hästen kan tävla på en bra nivå även nästa år så kanske det blir en säsong till, säger Svanstedt.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelBlixtsnabb och Gunnel snabbast i Norge!
Nästa artikelTomas Malmqvist tog sin andra tränarseger i Danskt Travderby

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.