Tomas Malmqvist tog sin andra tränarseger i Danskt Travderby

123

malmqvist danska derbyt

Tomas Malmqvist tog på söndagen sin andra seger som tränare i Danskt Travderby.
Tumble Dust vann överlägset för Björn Goop och tog hem förstapriset på 725 940 kronor.
– Jag är fantastiskt glad och lycklig och stolt över min häst, sa Tomas Malmqvist.

Tumble Dust var storfavorit efter sitt imponerande försök där han vann med 50 meter. Att toppformen höll i sig gick inte att ta miste på och Tomas Malmqvist presenterade återigen sin stjärna i ett strålande skick. Tumble Dust öppnade bra och tog över ledningen efter femhundra meter på Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn. Kort senare testade Steen Juul med hårt betrodda Tycoon Conway Hall men Björn Goop försvarade bestämt täten. Därefter fick Tumble Dust bestämma som han ville över den 3000 meter långa distansen. Han öppnade första varvet på 1.15,7 och halvvarvet kvar så grillade han konkurrenterna genom att dra stenhårt.

”Jag hade bästa hästen”
I sista sväng hade de övriga stora problem att följa med när Tumble Dust drog ifrån. Över upploppet ryckte han undan till en smått överlägsen seger och vann i avstannande stil på 1.14,7 över 3000 meter med bilstart.
– Jag hade bästa hästen och ville köra i ledningen hela vägen idag. Han har enorm kapacitet och kan utvecklas ytterligare om huvudet hänger med. Han kan bli ofokuserad och sluta springa innan mål men på sista tiden har han skött sig fantastiskt bra och när jag fick ur bomullen så svarade han bra. Det är det här man önskar att man har en sådan här komplett häst som går över alla distanser. Jag är mycket stolt och glad, sa Björn Goop som tog sin första seger i danskt travderby.

Andra derbysegern för Malmqvist
En som också var mycket glad var Tomas Malmqvist som har stora framgångar i unghästloppen. Jägersrotränaren har tidigare vunnit det danska derbyt 2009 med Nice Little Ärt och nu kom den andra stora triumfen.
– Jag är fantastiskt glad och lycklig och stolt över min häst. Den sista vinsten är alltid den bästa, sa Tomas Malmqvist.
Tvåa i det danska Derbyt blev Tano Bork och trea blev Tango Vang.
När det gäller de övriga två svensktränade hästarna så blev Tokio Hotel Hall femma efter sin startgalopp och gick mycket starkt medan Tor Mento diskades för galopp.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSvanstedt om FRAMTIDEN för Sebastian K
Nästa artikelNästagångare 1-3 september 2014 med bl a V86

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.