Svanstedt över 30 miljoner 2015

95

svanstedt 30 miljoner

Åke Svanstedts facit för sitt andra år i USA blev 30,5 miljoner inkört, 102 segrar och en åttonde plats i tränarligan.
– Siffrorna för 2015 är jag nöjd med. Men jag vill givetvis höja dom ytterligare, säger Svanstedt på sin hemsida.

Åke Svanstedt förbättrade sitt resultat under sin andra tävlingssäsong i USA. Det slutade med en åttonde plats i tränarligan som toppades av Ron Burke på drygt 220 miljoner inkört före Jimmy Takter vars hästar sprungit in 118 miljoner.
Nu pågår förberedelserna för fullt med unghästträning i Vero Beach i Florida i några månader till innan det bär iväg upp till Legend Farm i New Jersey igen framåt april, maj.
Svanstedt säger på sin hemsida svanstedtstable.com att han inte har någon hemlängtan.
– Nej! Jag saknar såklart släkt och vänner. Men jag och familjen trivs mycket bra här i USA och vi har ett behagligt klimat året runt.
– Efter två år av utmaningar och funderingar, med allt vad en flytt till ett nytt land och starta företag innebär, så tycker jag nu att det känns mycket säkrare och stabilare att köra igång år nr 3.
– Vi har 33 fina tvååringar som så här långt ser bra ut. Om jag får jämföra med mina två tidigare årskullar vid samma tidpunkt är jag väldigt tillfreds med årets kull, säger Svanstedt.

Aktuellt med direktflyg till Elitloppet
Åke Svanstedt-tränade Resolve är aktuell för årets Elitlopp och nu har Solvalla planer på att anordna ett direktflyg fram och tillbaka från USA med flera amerikanska hästar.
– Elitloppet 2016 kan få ett lyft i år om flygresan från USA till Sverige blir enklare för hästarna. Ett direktplan. Jag vet att många tränare och kuskar vill åka till Elitloppet och uppleva den fantastiska helgen, men det som gjort dem tveksamma är att resan är krävande för hästarna och de presterar därefter. Om det nu går i lås med ett direktplan så kommer det att bli ett lyft för sporten och publiken, säger Svanstedt på sin hemsida.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.