Oasis Bi laddar inför Prix d’Amerique

52

fransk stjärnkusk oasis bi

Han var trea i Prix de Belgique och nu laddar Oasis Bi för fullt mot Prix d’Amerique.
Tränaren Stefan Pettersson har även bestämt kusk på sin världsstjärna.
– Vi kommer att fråga Pierre Vercruysse om han vill köra.

Oasis Bi är en av få svenskar som är högaktuell för Prix d’Amerique. Efter tredjeplatsen i söndagens genrep i Prix d’Belgique är det mest troligt att det nu blir start i världens tuffaste travlopp.
– Det blev ett drömlopp för oss och ett helt perfekt upplägg i Prix de Belgique. Han fick gå på innerspåret och fick en bra rygg, samtidigt som det var bra tempo men ändå inte mördande. Det var riktigt gött att se, säger Stefan Pettersson.
– Jag joggade honom dagen efter och han kändes pigg och fin. I dag (tisdag) har även skötaren kört lite lätt och allt ser bra ut. Han står hos Jörgen Westholm inne på Grosbois. Vi kommer att anmäla till Prix d’Amerique. Jag åer ner till Paris på tisdag nästa vecka och ska köra ett jobb och är allt bra då så tar vi det slutgiltiga beslutet att starta. Men självklart måste han kännas hundraprocentig.

”Är ingen som klyver några hästar”
Eftersom Björn Goop är upptagen med att köra Timoko i Prix d’Amerique så blir det en ny kusk på Oasis Bi. Det har varit spekulationer om vem som ska köra och på tisdagseftermiddagen har Stefan Pettersson och kretsen kring hästen bestämt sig.
– Vi har bestämt oss för att fråga Pierre Vercruysse. Vi har fått råd från många och Björn Goop tyckte att det var ett bra val. Han har kört massor av Prix d’Amerique, han kan engelska och är ingen som klyver några hästar. Han kör lugnt och sansat och är väldigt rutinerad. Det känns tryggt för oss.
– Jag har fått känslan att han redan är förvarnad och vi hoppas att han tackar ja, säger Pettersson.

Sveriges näst vinstrikaste häst i fjol
Vad har du för förväntningar i Prix d’Amerique?
– Vi hoppas på ett liknande upplägg som i Prix de Belgique. Han kommer att gå framåt med den genomköraren i kroppen och får han ett bra lopp så slår han många till slut. Men han får inte hamna på vingel för då räcker han inte mot de bästa hästarna. Alla är som vanligt hyperladdade till Prix d’Amerique och kommer att gå all in.
– Min häst är fantastisk och gör aldrig ett dåligt lopp. Han tjänade 3,8 miljoner i fjol och var sveriges näst vinstrikaste häst. Det var bara Mosaique Face som tjänade 200 000 kronor mer. Oasis Bi var tvåa i Olympiatravet, tvåa i Oslo Grand Prix och tvåa i ett storlopp i Finland. Bland annat. Sedan vann han flera lopp i början av året också. Det är en riktig pålle, säger Stefan Pettersson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.