Svanstedt varnar för Clownen på V86

24

image-3

Efter andraplatsen i V75 satt han fast med gott om krafter kvar senast.
Nu varnar Anders Svanstedt för att Send In The Clowns kan slå till på V86.
– Han är inte rolig att ha i ryggen 250 kvar. Det kan mycket väl vara dags nu, säger Svanstedt.

Send In The Clowns har kommit tillbaka bra efter sitt långa skadeuppehåll. Sexåringen råkade förra våren ut för en slagskada som höll honom borta från tävlingsbanan i åtta månader. Comebacken skedde i slutet av november och efter ett par inledande lopp i kroppen så har ”Clownen” återigen hittat formen. Den tidigare V75-vinnaren, som nu har sprungit in 851 000 kronor, är tillbaka.
– Han skadade en böjsena men eftersom det var en slagskada och inte att han var ömtålig i benen så visste jag att han skulle komma tillbaka. Man behöver inte tänka på skadan nu när vi tränar för han har otroligt starka ben. Så det var en otursgrej och nu känns hästen fräsch och fin, säger Anders Svanstedt.

”Kan inte kännas mycket bättre”
I näst senaste starten blev Send In The Clowns tvåa i V75 efter en perfekt resa. Senast fick han aldrig chansen och gick i mål med rubbet sparat. Hästen ser onekligen formstark ut för dagen.
– Han kändes kanonbra senast och har även varit fin i jobben efteråt. Jag har varit jättenöjd med honom i de två senaste starterna. Det känns som att han har hittat toppformen och det är en väldigt tacksam och bra häst som är startsnabb, travsäker och speedig. Han kan faktiskt inte kännas så mycket bättre än han gör nu, säger Svanstedt.

”Har bra feeling – kan vinna”
Send In The Clowns är tredjehandsfavorit i onsdagens V86-inledning. För de som har tänkt spika favoriten Super Photogenic, eller bara gardera med andrahandaren Re Doc, bör notera vad Svanstedt har att säga.
– Det är riktigt bra förutsättningar med innerspår och att det är open stretch på Åby. Jag kommer inte att köra i ledningen och släpper till någon av Super Photogenic eller Re Doc. Det är bara onödigt att köra om ledningen mot sådana spetshästar när det är open stretch.
– Han har vunnit via open stretch förut och jag är övertygad om att han gör en bra prestation. Vi möter ett par bra hästar och framförallt Super Photogenic har imponerat. Det är en jäkla häst. Men samtidigt är min inte rolig att ha i ryggen när det är 250 meter kvar. Jag har bra feeling och tycker att han är en av de som kan vinna. Vi gör inga ändringar, säger Anders Svanstedt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.