Svårstoppad när han går ut i V86 hemma på Solvalla

97

V86 hemma på Solvalla

Senast satt han fast med sparade krafter i derbyuttagningen.
Den här gången blir det ett offensivare upplägg.
Autobahn kan bli svårstoppad när han går ut i V86 hemma på Solvalla.

Autobahn (V86-2) kom från en sämre insats när han senast försökte kvala in till Svenskt Travderby. Därför valde Peter G Norman ett försiktigt upplägg. Men på upploppet sköt hästen till bra från tredje par invändigt och efter mål tvingades Peter G Norman ta upp honom för att inte köra över framförvarande ekipage.
– Jag var väldigt nöjd med honom. Det är svårt att bedöma hur mycket sparade krafter han hade för han är lite trög och flegmatiskt. I tempoväxlingen 600 kvar tappade han en längd men sedan fick han upp farten och över mål hade han riktigt bra fart, säger Peter G Norman.
Den här gången startar Autobahn från spår tre bakom startbilen och då motståndet är beskedligare än senast är också taktiken en annan.
– Han har tränat på riktigt fint och jag är väldigt nöjd med honom i jobben, så formen tror jag ska vara bra. Det blir ett tuffare upplägg jämfört med senast i och med att han går ner så pass mycket i klass och alltid är bäst när han är med där framme direkt. Det bästa vore om han kan få ledningen eller positionen utvändigt om ledaren. Får vi andra par utvändigt är inte det hela världen heller men då är man beroende av att den framför sätter upp tempot. Sitter man själv utvändigt kan man styra lite som man vill. Han svarade bra när jag drog ner det norska huvudlaget senast så det får sitta på igen. Jag tycker att ska räknas.

Utmanar stallkompisen
Autobahn får sällskap i loppet av stallkamraten Scarlets Mirakel. Han har inte rosat marknaden på sistone men nu höjer Peter G Norman ett varningens finger till spelarna.
– Han har inte löpt upp till sin normala standard i de senaste loppen men han var ute i samma veva som många hästar i stallet underpresterade och var säkerligen nedsatt av något han också. Han känns väldigt bra i för dagen och är på väg tillbaka i riktigt bra form. Som det känns i träningen kommer han att göra ett riktigt bra lopp. Han har ingen dokumenterad form som Autobahn men jag tror inte att det skiljer så mycket mellan dem häst mot häst och jag tycker att man kan ta med även Scarlets Mirakel på kupongen. Går han som han kan är han riktigt bra.

”Bland de tre igen”
Fuxstoet Pastell Tilly (V86-8) har spurtat vasst två gånger i rad och tillhör skrällbuden som kan få utdelningen att dra i höjden i V86-avslutningen.
– Senast hamnade hon sist från dåligt läge och avslutade runt 1.10 sista 500-600 meterna ute i spåren. Det var svårt att ta något och hon får klart godkänt för den insatsen. Hon gick ganska bra gången innan också och är på väg uppåt i form.
– Det kan bli tufft att komma till från bakspår men hon ska gå på väntan så jag kommer att smyga med och hoppas hitta bra ryggar. Hon möter hästar som jag inte har någon riktig koll på och jag har svårt att sätta in henne i loppet, men med rätt resa ska hon kunna duga och vara bland de tre igen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelHultman lyckas väcka känslor
Nästa artikelBroberg: ”Det är vi jättenöjda med…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.