Svensk amatör firade jul på Vincennes

90

Svensk amatör firade jul på Vincennes

Styrningen var en julklapp i sig.
Väl i sulkyn gjorde Evelina Månsson allt rätt när hon på julafton rattade Jean Michel Bazire-tränade Dorgos de Guez till seger på Vincennes.

Efter flera år i Frankrike där hon bland annat haft ansvaret för Jörgen Westholms hästar så har 29-åriga Evelina Månsson bestämt sig för att satsa på en proffskarriär på svensk mark.
Men på självaste julafton dök det upp en oväntad chans att få köra ännu ett lopp på Vincennes, då banans ledande tränare Jean Michel Bazire hörde av sig för att kolla om Månsson ville sitta upp bakom hästen Dorgoz du Guez i ett amatörlopp.
– Han ringde och frågade mig för några dagar sedan. Det passade väldigt bra eftersom jag och min sambo redan hade bokat biljetter till Paris för att fira jul där, berättade Månsson för Travronden inför tävlingarna.
Och trots att hon inte vunnit på Vincennes sedan 2016 så visade Månsson imponerande kyla då hon liftade med i ryggar och lät hästen spela ut sin speed över upploppet. En speed som var så vass att Månsson kunde kosta på sig en rejäl segergest över mål och fixa en snygg fjäder i hatten inför kommande proffskarriär.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.