Svensk kyla och Norsk styrka avgjorde Prix de Paris

32

lionel vann

Galopp i Prix d’Amerique.
Galopp i Prix de France.
Chockade travvärlden i Prix de Paris.
– Lionel var otroligt bra i dag, konstaterade kusken Örjan Kihlström efter segern över Bold Eagle.

Bold Eagle fick en drömresa. Superhästen hade avgjort Prix de Paris och var på väg mot en historisk fransk trippel efter segrarna i Prix d’Amerique och Prix de France.
Men mitt på upploppet fick plötsligt Lionel förnyade krafter, kontrade och chockade ett helt travland. I segersulkyn satt en iskall svensk, Örjan Kihlström.
Norske Lionel, som tränas i Frankrike av Fabrice Souloy, svarade för en smått osannolik prestation då han efter en inledning tredjespår fick gå resten av loppet utvändigt ledaren utan rygg. En enormt tuff uppgift över distansen 4 150 meter, två varv på den stora banan på Vincennes. Att dessutom ha Bold Eagle klistrad i rygg är ingen drömsits.
När Franck Nivard gav Bold Eagle anfallsorder i sista kurvan före det långa upploppet så växlade storfavoriten också ner Lionel på bara ett par steg. Inte heller ledaren Bird Parker hade något försvar och Bold Eagle såg ut att gå mot en historisk Triple Couronne, seger i de tre stora loppen: Prix d’Amerique, Prix de France och Prix de Paris.

Sparad växel
Men mitt på upploppet fick plötsligt Örjan Kihlström fart igen på Lionel. Den svenske mästerkusken hade helt enkelt sparat en växel och när Lionel ställde en sista fråga var Bold Eagle utan svar. Kejsaren var slagen.
– Bold Eagle har haft tuffa race på sistone, medan Lionel galopperat och inte behövt tävla. Därför var han kanske mest fräsch i dag. Jag är glad att hästen kunde visa hur bra han är. Lionel var otroligt bra i dag, sa Örjan Kihlström.
Segertiden på Lionel blev 1.14,8 över distansen 4 150 meter. Förstapriset var nästan 1,7 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.