Svensk lottningsjackpot inför Finlandia-Ajo

221

image-13

Det blev jackpot i spårlottningen för de blågula i Finlandia-Ajo.
– Det ser jättebra ut. Nu åker vi till Finland och får upp elitloppsspeeden, säger Malin Löfgren, tränare till det stora svenskhoppet Sanity.

Från spår fyra bakom bilen kommer Sanity att tillhöra favoriterna när Finlands största travlopp avgörs på Vermo på lördag.
Andraplatsen i Olympiatravet gjorde hästen till Sveriges näst vinstrikaste travare under 2014 med 2,1 miljoner insprunget, endast toppat av Prix d’Amerique-vinnaren Maharajah.
Ytterligare en miljon finns att hämta om det skulle bli full pott i Helsingfors, men det är inte bara prispengarna som lockar den snart tiofaldige miljonären till andra sidan Östersjön.
– Loppet passar väldigt bra både tids- och distansmässigt, för att få upp elitlopptempo i honom. Nu när spåret dessutom blev så bra är det klart att vi åker med stora förhoppningar, säger Malin Löfgren som inte hymlar med att hon suktar efter en kallelse till Solvalla sista helgen i maj.
– Jag hoppas att de prestationer som hästen har gjort ska räcka för en inbjudan. Samtidigt vore det väldigt bra att veta hur det ligger till innan loppet i Finland. Ska vi vara med i Elitloppet vill jag att han ska kunna prestera på topp den dagen och då är det inte optimalt att ”gå all-in” på lördag. Jag tänker på om vi ska låta honom tävla barfota och hur mycket jag ska vässa i de sista träningsjobben.

Claes Svensson kör Oasis Bi
Det andra svenskhoppet Oasis Bi drog spår två och kommer också från en stark insats vid segern i Klosterskogen Grand Prix i Norge. Den här gången har tränaren Stefan P Pettersson valt att anlita sin Mantorpskollega Claes Svensson som kusk.
I övrigt har startlistan internationell prägel där franske Univers de Pan och italienske fjolårsvinnaren Nesta Effe lär bli betrodda från förmånliga startspår.

Startlista Finlandia-Ajo
1 609 meter autostart

1 Juliano Rags – Noralf Braekken
2 Oasis Bi – Claes Svensson (Stefan P Pettersson)
3 Nesta Effe – Roberto Vecchione
4 Sanity – Johnny Takter (Malin Löfgren)
5 Quite An Avenger – Markku Nieminen
6 Univers de Pan – Philippe Daugeard
7 Blue Porche – Iikka Nurmonen
8 Prussia – Pietro Gubellini
9 Paladin Bleu – Joseph Verbeeck
10 Air Gunner – Kari Rosimo
Förstapris: cirka en miljon kronor

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Halmstad 5/5-2014
Nästa artikelElitloppet 2014: Maven hoppas färga Elitloppet rosa

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.