Svensk Travsport skrotar hybridvagnen i informationen

143

Svensk Travsport skrotar hybridvagnen i informationen

Från årsskiftet gäller enbart ”Amerikansk vagn” eller ”Vanlig sulky”.
Svensk Travsport skrotar hybridvagnen i informationen.
– De sulkys som tidigare kallades för hybrid klassas nu in som en vanlig, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.

Tidigare har det stått tre olika betäckningar i programmen och hästarnas resultatlistor. Det har varit Amerikansk vagn, hybridvagn eller vanlig vagn. Nästa år har tränarna bara två val att välja på när det gäller vilken sulky som hästarna ska tävla i. Svensk Travsport (ST) väljer att plocka bort alternativet hybridvagn.
– Vi var medvetet ödmjuka när vi införde det nya kravet på att rapportera in sulkytyp. En fråga vi visste skulle kunna bli svårt var att kategorisera de olika sulkytyperna amerikansk, hybrid och vanlig. När vi nu utvärderat systemet i reglementskommittén har vi kommit till slutsatsen att det är enklast och tydligast att endast ha två typer, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, i ett pressmeddelande.

”Alltför många gränsfall”
Petter fortsätter:
– Vi gjorde ett väldigt omfattande arbete med att klassificera olika sulkymodeller i de typer vi slagit fast. Men det visade sig bli alltför många gränsfall och diskussioner så därför väljer vi att fokusera på där det gör störst skillnad, alltså om det är en amerikansk sulky eller inte. De sulkys som tidigare kallades för hybrid klassas nu in som vanlig, säger Petter Johansson.
I övrigt är det samma regler som gäller för tränarna under 2021 som tidigare. Reglerna för tränarna kvarstår dock 2021. De måste anmäla vilken typ av sulky de ska använda senast 15 minuter före första loppets start. Därefter är det endast tillåtet att ändra från amerikansk sulky till vanlig, inte tvärtom.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.