Svensk travstjärna gör avelssuccé ”Down under”

205

Svensk travstjärna gör avelssuccé

Kungapokalsvinnaren Volstead har fått ett kungligt mottagande som avelshingst i Australien.
Stefan Melanders forne topptravare har fått betjäna flera av södra halvklotets främsta ston, det rapporterar harnesslink.com.

Han slog igenom i Kungapokalen som fyraåring, följde upp med att vara tvåa bakom Nuncio i Sprintermästaren och tävlade sedan tre säsonger i högsta eliten som äldre. Bland annat med segrar i Sweden Cup, där han travade sitt rekord 1.09,3 utvändigt om ledaren, och Gävle Stora Pris.
Trots detta hamnade Volstead i Sverige ofta i skuggan av stall- och kullkamraten Nuncio och när han skadade sig i april i år bestämde Stefan Melander att karriären var över och sålde sin femfaldige miljonär till USA som avelshingst.
Men nu befinner sig Volstead på en annan hemisfär, närmare bestämt på Haras des Trotteurs karantänstuteri i staden Ballarat utanför Melbourne.
Där ska åttaåringen verka som avelshingst under den inhemska avelssäsongen och stoägarna har visat ett rykande intresse för den exotiske gästen.
Harnesslink.com rapporterar att Volstead har eller kommer att betjäna flera av kontinentens allra främsta ston, bland andra Sundonna (mor till fjolårets australiska elitloppsdeltagare Maori Time), flerfaldiga grupp 1-vinnarna Habibti och Arya samt fjolårets Breeders Crown-vinnare Show Gait.
Stuterichef Pat Driscoll säger till harnesslink.com att Volstead visat extremt god fertilitet och beräknas få över 100 ston i Australien och Nya Zeeland, samt att han kommer att bli den första travhingsten genom tiderna att exportera fryst sperma från Australien till Europa.
Efter avslutad säsong kommer Volstead att återvända till Nordamerika för att fortsätta att erbjuda sina tjänster på kontinenten han föddes 2011.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Salmelas spetsvinnare
Nästa artikel”Vi kommer aldrig att flytta hem igen”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.