Svenska doldisen – mot superstjärnan

48

På onsdagen kom startlistan till Prix l’Atlantique.

Superstjärnan Bold Eagle drog innerspår i sin comeback.

Bland motståndarna finns svenska formkortet Super Ariel.

Lite i skymundan av de feta rubrikerna har Super Ariel varit ett av de största svenska utropstecknen på fransk mark de senaste säsongerna.

När Kennet Häggströms sto gjorde sin senaste start på svensk mark i silverdivionen på Hagmyren 25 juli 2015 hade hon precis klivit över miljonen i prispengar.

När hon på lördag stiger upp i ringen med Bold Eagle och de andra franska kanonerna kan hon titulera sig trefaldig miljonärska.

Dessutom en väldigt formstark sådan.

Super Ariel kommer med två övertygande segrar i ryggen, närmast på Vincennes då hon tog karriärens hittills största prischeck värd drygt en kvarts miljon kronor.

Mot Elitloppet

Men allas blickar kommer förstås att vara fästa på Bold Eagle i hästens första framträdande sedan 26 februari då han fullbordade ”Triple Couronne” och blev första häst på 41 år att vinna Prix d’Amerique, Prix de France och Prix de Paris samma säsong.

En trippel han för övrigt var på vippen att greja redan i fjol.

Ett positivt formbesked på lördag gör att svenska travälskare kan börja förbereda sig för en av 2000-talets största travhändelser.

Bold Eagle har sedan länge tackat ja till inbjudan till Elitloppet och sker inga bakslag under tiden fram till dess talar allt för att vi får se den franske travkejsaren på Solvalla sista söndagen i maj.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet