Sweden International Yearling Sale & Mixed Sale

37

eftersnack sm aby

Trav-Sverige får en ny superauktion nästa år.
Dagen innan SM-tävlingarna på Åby i oktober – är det premiär för Sweden International Yearling Sale & Mixed Sale på nybyggda Åby Arena.
– Nu när hela infrastrukturen är på plats känns det fantastiskt att kunna erbjuda den här möjligheten, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Nyheten kom via ett pressmeddelande under måndagen.
På nybyggda Åby Arena i Mölndal blir det en ny stor hästauktion den 11 oktober 2019.
Detta efter att ha inspirerats av den klassiska hästauktionen i Lexington i USA.
Namnet är: Sweden International Yearling Sale & Mixed Sale.
– Det känns otroligt spännande att testa en mixedauktion på nya Åby Arena. Jag gillar verkligen anläggningen med alla fräscha lokaler. Jag har också bollat tanken med uppfödarna och med deras stöd är jag övertygad om att detta kommer att bli en ny superauktion för alla, säger Emmelie Arneng, vd för Sweden International Yearling Sale.
Sweden International Yearling Sale har bland annat tidigare arrangerat auktionen på Wenngarn, vilken 2018 slog alla tiders svenska auktionsrekord för travare med snittpriset 416 931 kronor.

”Passar perfekt med en Mixed Sales”
Just en Mixed Sales är en ny företeelse i Sverige när det gäller hästauktioner. Den kommer att innehålla starthästar, unghästar, fölston och hingstandelar.
– När jag under förra året besökte Lexington och Harrisburg fick jag många kommentarer som ”Varför har vi ingen riktig Mixed Sale i Sverige?”. Den tanken har mognat och när jag nu får chansen att göra en helt ny auktion lite senare på året, där vi dessutom kan visa upp hästarna för vagn på banan, så passar det perfekt med en Mixed Sale på svenska marknaden, säger Emmelie Arneng.

”En ny typ av auktion – både populär och spännande”
Åbytravet storsatsar på hela SM-helgen och bygger upp ett meeting där folk stannar flera dagar. Allt från möten inom branschens breda spektra, banketter för SM-deltagarna, mässor och nu också en auktion. Den nya konferensdelen, restaurangen i egen regi, mässan och Hotellet gör framtidens Åby till en unik mötesplats inom travfamiljen.
– Ända sedan bygget av Åby Arena startade har vi haft tankarna kring hästauktioner här på Åby och vi har tidigare testat mixauktioner. Tillsammans med ettåriga unghästar tror jag det kommer att skapa en ny typ av auktion som kommer bli både populär och spännande. Jag är säker på att det finns behov av en sådan auktion i Sverige. Nu när hela infrastrukturen är på plats känns det fantastiskt att kunna erbjuda den här möjligheten, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelOasis Bi till Italien för att bli avelshingst
Nästa artikelAvelshingsten Gentle Star är död

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.