Tactical Landing bollade med Six Pack

83

Tactical Landing bollade med Six Pack

Jimmy Takter kunde inte avsluta sin enastående karriär på ett bättre sätt.
Treåringsstjärnan Tactical Landing bollade med Six Pack och den äldre eliten när han vann TVG-finalen på The Meadowlands.
– Det var verkligen en fantastisk känsla. Jag är stolt över hästen, sa Jimmy Takter om segern som var värd 175 000 dollar.

Den så framgångsrike travtränaren har sagt att han avslutar sin karriär vid årsskiftet. Framtiden får utvisa om Takter kommer tillbaka och det här kan ha varit hans sista stora seger.
Natten till söndag svensk tid kördes säsongens sista storlopp på The Meadowlands utanför New York. Det var finalen i TVG Open med 175 000 dollar (1,7 miljoner kronor) i förstapris som avgjordes i ösregn. Tactical Landing har under året visat vilken kanonhäst han är och Jimmy Takter har gått ut och sagt att det är en bättre häst än kullkamraten Six Pack. Det hade han sannerligen täckning för när Tactical Landing enkelt plockade ner ledande Six Pack mitt på upploppet. Han vann hur enkelt som helst för Brian Sears och imponerade stort på tiden 1.09,5 över distansen 1609 meter med bilstart. En ren och skär utklassning.
– Det här är väldigt speciellt, en fantastisk känsla. Jag är så stolt över hästen, sa Jimmy Takter efter loppet.
– I början var han ett riktigt projekt och jag var tvungen att bära honom runt banan. Han hade ingen tro på sig själv men när travade 1.09 i sin första start för mig förstod jag vilken kapacitet som hästen hade, fortsatte Takter.
Därmed kan det ha varit det perfekta avslutet på en makalös karriär för den svenske stjärntränaren.

Six Pack tvåa och slog den äldre eliten
Tvåa i mål blev Åke Svanstedt och Six Pack som noterade 1.09,8. Svanstedt körde tidigt till ledningen men var chanslös att stå emot Tactical Landing till slut. Däremot slog Six Pack den äldre eliten och i det slagna fältet fanns bland annat Jimmy Takters Pinkman som blev sexa och Marcus Melanders Cruzado dela Noche som blev sjua.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.