V75 på hemmabanan Örebro

62

V75 på hemmabanan Örebro

Lucifer Lane är familjehästen som gjorde stor succé i fjol med flera storloppssegrar.
Även om det inte har blivit samma framgångar i år, har han ändå varit tvåa i Sprintermästaren och sprungit in mycket pengar i knivskarp konkurrens.
På söndag hoppas kretsen kring årgångsstjärnan att han ska vinna V75 på hemmabanan Örebro.
– Det är inte samma kaliber på motståndet som han är van att möta. Normalt har han bra chans, säger tränaren Thomas L Nilsson.

Lucifer Lane är hästen som inte har den bästa härstamningen, han tränas inte i något storstall och han körs inte av någon av landets stjärnkuskar. Den fyraårige hingsten tränas av Thomas L Nilsson på Örebrotravet, som har tio hästar i träning. Han är uppfödd och ägs av Christine Larsson, tillika sambo med Thomas, och han körs av amatören Johan A Nilsson, som är son till Thomas.
Lucifer Lane slog igenom i fjol som treåring och visade under säsongen att han tillhörde kulltopparna. Han vann Margaretas Tidiga Unghästserie på försommaren och sedan uttagningslopp till E3 men blev oplacerad i finalen.
Den största segern kom i Breeders Crown-finalen i Eskilstuna med 800 000 kronor i förstapris. Hittills har Lucifer Lane sprungit in 2,7 miljoner kronor och tagit tolv segrar på 28 starter.
– Det har varit en fantastisk resa och helt otroligt allting som har varit runtomkring. Att Johan kör och att jag som lite tränare får en sådan här häst och de här framgångarna. Det är jätteskoj och vi har haft så roligt med hästen. Segern i Breeders Crown-finalen är det största i min karriär. Det var en häftig upplevelse, säger Thomas L Nilsson.

”Var nära att knäppa Perfect Spirit i Sprintermäsaren”
Lucifer Lane tog tio segrar på 17 starter i fjol som treåring. Men i år som fyraåring har det inte blivit samma utdelning och det har ”bara” blivit två segrar på elva starter. Då bör det påpekas att Lucifer Lane har mött årgångstoppen och tävlat i tuffast tänkbara konkurrens. Och han gjorde en strålande insats som tvåa i Sprintermästaren, knappt slagen av Perfect Spirit. Han såg länge ut att gå mot segern men blev snöpligt snuvad i sista steget. Lucifer Lane var även femma i finalen av Kungapokalen.
– Han har mött Perfect Spirit flera gånger och var nära att knäppa honom i Sprintermästaren. Där var hästen jättefin och han var även bra i Kungapokalen.
– Men sedan har det varit sisådär. Han var sämre på Åby, även fast de skyllde på banan, och vi tog prover på honom utan att hitta något fel. Han var heller inte bra i derbyuttagningen i starten efter och det visade sig att han hade en halsinfektion. Hästen fick vila i två månader och nu har han gjort två starter efteråt.
– Senast blev det tokigt i semifinalen till Breeders Crown. Han blev fast bakom med krafter kvar och gången innan fick han ett tungt sistavarv. Så det har inte varit samma flyt i år som i fjol men nu skiter vi i det och siktar framåt. Hästen är pigg och glad och känns fräsch och fin i sina ben. Nu blir det loppet på söndag och sedan kanske en start till innan det blir vinterträning. Så får vi se om han kan utveckla sig ytterligare till nästa år, säger Thomas L Nilsson.

”Känns fin – nytt huvudlag för första gången”
Örebro-tränaren hoppas på en seger när V75 körs på hemmabanan på söndag. Lucifer Lane går ut i den tredje avdelningen, Najos Minne, som är ett fyraåringslopp med blott sex hästar till start i. Lucifer Lane har ett perfekt läge med spår tre bakom bilen och körs som vanligt av Johan A Nilsson.
– Son of God och ”Berghans” häst har jag sett och de är bra, men löper min upp till sin normala klass ska han ha bra chans. Det är ändå inte riktigt samma kaliber på motståndet som han brukar möta.
– Jag körde ett lugnt jobb i dag (tisdag) och han fick ett rätt så tufft jobb i lördags med tuffa intervaller. Sedan ska han få ett lugnt jobb på torsdag också. Han känns bra i träningen och jag tycker att hästen är lika fin som tidigare i år. Johan tycker att han har varit lite bekväm i loppen tidigare så formen kanske inte har suttit där, och det är svårt att veta om han har toppform nu heller, men det känns som sagt bra, även om det har blivit lite långt mellan starterna. Han har öppnat riktigt snabbt flera gånger och spåret är bra.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Ja, vi ändrar nog huvudlaget till ett helstängt huvudlag med runda hål i. Johan var lite sur när han torskade Sprintermästaren och menar på att hästen kan bli lite bekväm när han inte ser de andra hästarna till slut. Jag provade det senast i ett jobb och det kändes helt okej. Så det tänkte vi prova nu i tävling för första gången. I övrigt blir det barfota fram, vanlig vagn och rycktussar som han brukar gå med, säger Nilsson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.