Rickard Svanstedt inför V75

69

Rickard Svanstedt inför V75

Hallå där…
… Rickard Svanstedt som åkte tur och retur Holland för någon vecka sedan och bara hann tävla i några sekunder med stallets Baron Gift. Det kan inte ha varit roligt?

– Nej, visst, säger Axevallatränaren och skrattar. Han är lite besvärlig bakom startbilsvingen men har aldrig galopperat förut. Nu gick bilen så jäkla sakta att han sprang in i vingen en fyra-fem gånger för att han blev så ivrig och kom helt ut balans.
Antonio Tabac vann loppet Prijs der Giganten och Baron Gift slutade sjua. Hur har det gått att ladda inför söndagens V75-start i Örebro?
-.Han tränar inte jättehårt mellan loppen men känns i alla fall fin i sina vanliga intervaller. Det känns som att han är taggad för dagen. Jag körde runt i 2000 meter där bakom efter galoppen i Holland. Det var lite snöpligt att det skulle bli så.
I den näst senaste starten klev hästen bara runt dem på Solvalla och vann säkert efter ett lopp i tredje utvändigt.
– Då var han riktigt bra och fick ett sådant lopp som han helst ska ha också. Han borde ha samma form nu, nästan full form i alla fall.
Uppgifter i V75-2 i Örebro på söndag är ett stayerlopp över 3140 meter. Baron Gift har bara startat på den distansen en gång, hur klarar han den?
– Han var ute över tre varv på Åby för några starter sedan men var sjuk då, så det sa ingenting. Men jag tror inte alls att det ska vara några problem, bara han får sitt lopp i ryggar. Kam vi hitta bra draghjälp sista varvet tror jag att han kan slå många och vi får se om det kan räcka ända till vinst. Han har bra ”fötter” så jag tror att vi kan köra barfota runt om igen.
Utveckla det där om att han behöver draghjälp.
– Han är ju väldigt snabb en bit men kör jag lite för tidigt tycker jag att det ebbar ut. Ger man honom marschorder är det full fart alltså. Då ger han allt. Det är starka hästar med som förhoppningsvis kan dra fram oss sista varvet. Får han vara still till sista kurvan är han snabbare än de flesta.
Han ser ut att kunna bli tredje-, fjärdehandsfavorit i loppet.
– Det är många bra med och Ready Ribb och Qahar Q.C. är ett par riktiga långloppare, medan min är oprövad på distansen. Så skulle vi vara trea kanske vi får vara nöjda. Men han ska absolut med om man garderar på lite.
Argbiggan galopperade bort sig i kvalet till Oaks i höstas och har innerspåret i V75-4, E3-Revanschen för treåriga ston. Vad säger du om henne?
– Jag tycker att det är en riktigt fin häst som inte var inte frisk i Oaks-kvalet. En stor, tung modell som har framtiden för sig. Senast var hon tillbaka efter vila och känns lite lättare och kvickare nu och kanske kan det lösa sig bra från innerspåret.
En bättre chans än Baron Gift?
– Nej, de har ungefär likvärdiga chanser, de kan vinna men skulle de vara bland de tre är jag nöjd också.

Fotnot: Första V75-start i Örebro på söndag är klockan 14.30

Föregående artikelPropulsion passar bäst i vanlig vagn
Nästa artikelV75 på hemmabanan Örebro

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.